LT EN
loftas buvusiose pramoninėse (pvz., gamyklų) patalpose įkurtas didelių erdvių, dideliais langais, aukštomis lubomis gyvenamasis būstas
Originalo forma loft
Atitikmenys butas-studija, gamyklinis butas, gamyklabutis
Susiję žodžiai loftininkas, loftinis

Vartosenos pavyzdžiai

Loftai (angl. loft – gamyklinės patalpos) Amerikoje, tiksliau Niujorke, atsirado dar šeštojo dešimtmečio pabaigoje. Amerikos menininkai, tapytojai ir kiti bohemos atstovai pirkdavo palyginus pigias buvusių gamyklų patalpas tam, kad įsirengtų savo dirbtuves, o kartais ten ir apsigyvendavo. tavo namai.lt intern. inf. 2007.

Keisciau savo butuka nebet i lofta miesto centro ribose. intern. kom. 2007.

Parduodu LOFTA ! Dvi patalpos su atskirais iejimais.Viena patalpa 11 m2, kita 35 m2. Aukstos lubos-5 m. intern. kom. 2008.

[...] Vilius pasistatė namą, aš su drauge įsirengiau vadinamąjį loftą. LR 2008.

Kodėl šiai operos fantazijai pasirinkta erdvė - loftas ? [...] Pamačiusi šį loftą iškart supratau, kad šiam projektui tai yra tinkamiausia erdvė Vilniuje. „Vilniaus dienos" priedas 2010.

Bet vis dėlto ateinančios kartos mus gėdins. Priekaištaus, kad Vilniuje nebeliko poindustrinių erdvių, kurių likučiai jau keleri metai verčiami loftais pamirštant, jog nekilnojamas turtas gali būti naudojamas nebūtinai tik verslui ar gyvenimui. Nuo Varšuvos iki Niujorko tokiose erdvėse (ir apleistuose pastatuose, kurių nepasakoma galybė Vilniuje iki šiol priklauso Katalikų bažnyčiai ir tiesiog vegetuoja) vis dar gyvuoja įdomiausios nepriklausomos meno galerijos, kultūros centrai, visuomeninės erdvės. delfi.lt inf. 2013.