LT EN
nerdas toks, kuris itin daug dėmesio skiria mokslams, fiziškai neaktyvus, socialiai gana izoliuotas; taip pat daug laiko praleidžiantis prie kompiuterio
Originalo forma nerd

Vartosenos pavyzdžiai

[…] 25 metų vyras, kaip ir tūkstančiai kitų Japonijos jaunuolių, įsitraukę į „nerdų" (angl. nerd ) kultūrą. Jos atstovai žavisi kompiuteriniais žaidimais, komiksais, tai savotiška jaunuolių mada. Japonijoje „nerdų" kultūros sekėjai dažniausiai vadinami „otaku". LR 2008.

Nerdas - moksliukas, kalikas, žiniukas. Paprastai daug ir salyginai gerai besimokantis, dažniausiai vid. mokykloj, bet nebūtinai, žmogus. intern. inf. 2008.

Pankas-pedofilas-skeiteris-akiniuotis-nerdas -gėjus...koks skirtumas, ar ne. intern. kom. 2010.

Iš esmės tai nuobodžiausių įmanomų automobilių ir nuobodžiaujančių žurnalistų suvažiavimas, keliantis asociacijas su kokiu nors nerd’ų geriausio kalkuliatoriaus rinkimais. intern. inf. 2014.

Tyliausi klasės nerdai bernai (o taip pat ir perestukinai, tai yra, tie, kas mokėsi blogais pažymiais ir kuriems anksčiau atėjo lytinė branda, nei jie išmoko daugybos lentelę, o lytinė branda jiems atėjo dvidešimties) dabar turi antrą sodybą Karibuose ir yra teisininkai [...]. intern. inf. 2015.

Siužetus jungia tik aktorius Aleksandras Demjanenko, visur vaidinantis tą patį akiniuotą studentą, kurį šiais laikais pavadintų „nerdu", bet anais laikais tokio angliško žodžio niekas nežinojo, o ir pačioje anglų kalboje nė tokio žodžio dar nebuvo. intern. inf. 2016.