LT EN
dramenbeisas muzikos stilius, pripildytas greitai grojančių būgnų ir jų variacijų ritmais, pasižymintis įdomiais akustiniais efektais
Originalo forma drum and bass
Kitos formos drum'n'bass, d'n'b, drumas, drum&bass

Vartosenos pavyzdžiai

Visa tai – metų ar dvejų senumo "drum’ n’ bass", džiazo ir fanki kompozicijos. […] Roni Size’ as kritikų vadinamas "drum’ n’ bass" ambasadoriumi. LR 1998.

2003-ųjų pabaigoje trys drum'n'bass mylėtojai, - Astralas, JaZzy ir Jenty pagaliau pradėjo įgyvendintį seną svajonę: „užsukti" tinklapį, kuriame būtų rašoma apie drum'n'bass kultūrą Lietuvoje ir pasaulyje. intern. inf. 2003.

Savo kūryboje jie pradėjo orientuotis į labiau „šviežius" garsus ir įdomius akustinius efektus. (...) Šiandien drum'n'bass turi begalę variacijų, nuo jazzy ir salsa melodijų iki sunkaus techstep kapojimo. intern. inf. 2003.

Sia vasara (beje kaip ir kiekviena) bus madinga akiniai nuo saules, [...] house'as, atmospheric d'n'b, lengvas idegimas, ledai, shortai ir vakareliai trukantys 3 paras maziausiai per du miestus, open-air'ai ir saltas carlsberg'as. Stai tokios mano prognozes ateinanciai vasarai. intern. inf. 2007.

Ash tai, jei drum'as ir toliau links i tam tikra puse, tai ateisiu su baltu aptemptu triko, dideliais raudonais batais ir didele raudona nosim... intern. kom. 2007.

O man zimoj i letam madinga dzinsai, Jemperis, skateshoozai ir DrumAndBass. intern. kom. 2007.

Kovo 7-ąją Vilniuje koncertuos viso pasaulio dramenbeiso mėgėjų dievaitis Technical ve.lt (Vakarų ekspresas) inf. 2008.

Kaip žadėjome, taip ir darome - LOFTAS savo vasaros atostogas baigia ir kviečia rudenį pasitikti su įspūdinga gyvo drum&bass grupe „Dub Mafia" iš Bristolio. [...] Menų fabrikas „LOFTAS", į Lietuvą atvežęs jau ne vieną šviežią ir skanią muzikinę mintį, vėl kviečia gyvai improvizacijai, drum&bass flirtui su dubstep ritmais ir neįpareigojančiam žaidimui garsais. intern. inf. 2010.

Kartos, kuri po dešimties metų savo vaikystės prisiminimus sies su Gūglu, Jūtūbu ir Feisbuku, nekaltybę praras priešais Elcėdė ekranus, glaudžioje sueityje su Redtūbu, o į brandą ir suaugusiųjų pasaulį žengs Dramenbeisų ir Dabstepų suknežintomis smegenimis. intern. inf. 2010.