LT EN
emo jaunimo subkultūra, kuriai būdinga sentimentalus ir emocingas pasaulio vertinimas, rožinė ir juoda aprangos spalvos
Originalo forma emo < emotion
Susiję žodžiai emokidas, emotikonas

Vartosenos pavyzdžiai

Jei kas nors pavadins jus „emo" (emociškai nestabilus – interneto žargonas, angl.), nepulkite malti nepažįstamajam dantų. Pirmiausia pažvelkite į veidrodį: avite „Converse" sportbačius, kojas įspraudėte į siaurėjančius džinsus, o tiesiai ant veido krinta juodų kaip varno plunksnos plaukų sruoga? Tada komplimentas neprašovė pro šalį – jūs ne emociškai nestabilus, bet „emo" mados gerbėjas. LR (Mes) 2006.

Ir EMO panoms, ir EMO bernams būdinga absoliučiai fantastiška išvaizda. Tai verčia manyti, kad EMO yra arba hermafroditai, arba dauginasi pumpuravimosi būdu. [...] O visa tai kuo užsiima EMO yra ne subkultūra, o psichikos liga. intern. inf. 2007.

Kvailute tu... dar viena ''emo'' atsirado.. jauciu kai pradesi rengtis kaip ''emo'' visiem apsiskelbsi kad tokia ir esi.. intern. kom. 2007.

Nes su visa derama pagarba Ivanauskaitei, jos emo ir neišpildyto libido persunkta literatūra ar tuo paremti meno kūriniai manęs nežavi. intern. kom. 2007.

Emo
judėjimas (sutrumpintai iš angliško „emotion" - emocionalus) Vakaruose atsirado praėjusio amžiaus devintąjį dešimtmetį. Emokidai (emokids) nesunku pastebėti (...). Pirmiausiai iš šukuosenos: lygūs juodi plaukai - lyg „karvės aplaižyti", pusę veido dengiantys išpešioti kirpčiukai, pakaušio plaukai styro į visas puses. Aprangoje vyrauja dvi spalvos: rožinė ir juoda.Drabužiai - siauri džinsai, gali būti skylėti ar sulopyti, diržas su kniedėmis ir grandinėle, aptempti marškinėliai su animacinių filmų herojais. Ant kojų sportiniai bateliai arba vensai, ant rankų - įvairiaspalvės apyrankės-snepai. Emokidai pasaulį vertina itin sentimentaliai, moka džiaugtis kiekviena smulkmena. Tuo tarpu net nedidelė nesėkmė juos gali išvesti iš pusiausvyros, iki ašarų sujaudinti. intern. inf. 2008.