LT EN
frisbis toks sportinis komandinis žaidimas su skraidančiu disku, arba lėkšte; specialus svaidomas diskas
Originalo forma frisbee
Atitikmenys skraidantysis diskas
Susiję žodžiai multifrisbis

Vartosenos pavyzdžiai

Prieš gerą šimtmetį Amerikoje koledžo studentai pastebėjo, kad „Frisbio Kepyklos" skardas galima svaidyti, nes jų aerodinamiška forma leidžia joms toli nuskrieti. Taip gimė frisbis, lietuvių kartais vadinamas skraidančios lėkštės žaidimu. Vienintelis daiktas, kurio tau reikės – plastikinė frisbio lėkštė, kurią galima gauti visose sporto prekių parduotuvėse. delfi. lt. inf. 2008.

[atsakoma į interviu klausimą] „Frisbee" yra sporto šaka, vienijanti 8 žaidimus skraidančiuoju disku. Populiariausias pasaulyje ir Lietuvoje komandinis žaidimas „Frisbee Ultimate" (Lietuvoje jį vadiname ultimeitu). [...] Papasakokite trumpai apie Lietuvos frisbio klubus vienijančią federaciją. [toliau atsakoma į klausimą – L. V.] LIETUVOS SKRAIDANČIOJO DISKO FEDERACIJA įregistruota jau 2003 metais ir puikiai gyvuoja – rengiami tarptautiniai turnyrai, Lietuvos čempionatai, Baltijos šalių čempionatai. intern. inf. [be datos]

Vienoki ar kitokie frisbiai yra žinomi jau daugiau nei 130 metų. Žaidimuose naudojamos lėkštės pavadinimas kilęs iš Williamo Frisbie, XIX a. kepėjo iš Konektikuto valstijos pavardės. Jis gaminosi skardines formas pyragams, kurios apverstos dugnu aukštyn labai gerai skraidė. intern. inf. 2004.

Tai tu paimk šiais laikais porcelianinę lėkštę iš indaujos, mestelk į orą ir va, bus tau „skraidanti lėkštė". O frisbis visai nėra lėkštė. intern. kom. 2006.