LT EN
ambientas muzikos stilius, kuriam būdingi džiazo, new age, elektroninės muzikos, kartais regio, roko, akademinės ir kt. muzikos stilių elementai
Originalo forma ambient
Kitos formos ambient'as, ambient
Susiję žodžiai ambientinis

Vartosenos pavyzdžiai

Rudenį reiveriai grįžo į diskotekas ir uždarus klubus, kuriuose skamba įvairi technomuzika - transas, hardkoras, ambientas, hausas, džanglas. LR 1996.

Raison D'etre šiam vakarui parinko ramų ir lėtą ambient'ą su minimalia ritmika. intern. inf. 2000.

Aš negalvoju, kad ambientas yra pamirštas stilius. intern. kom. 2000.

Prieš keletą metų susikūrę ir keturis įvairialypius albumus išleidę „Mightmares On Wax" garsėja stiliaus nepastovumu - jų kūryboje galima rasti hiphopo, „electro funk", „ambient" ir technomuzikos elementų. Laisvalaikis 2003.

Be abejo, niekur nedingo ir senasis minimalistinis metalas, o labiau išprusę metalistai pripažįsta ir senojo roko grandus („Led Zeppelin", „Deep Purple"), ir gotikinę, ir industrinę muziką, ir ambientą (muziką, kurią sudaro visokie žolės šlamesiai, upelio čiurlenimai ir vienas kitas muzikinis instrumentas – žodžiu, visiška ramybė), ir net kai kurias folkloro formas. 7MD 2004.

Stoja niūri ambiento banga, primenanti tolumoje aidintį pavojaus signalą, kuris lėtai vystosi, vyniojasi. intern. inf. 2010.

Tai jis užtemdytoje scenoje juda grojant tamsiam ambientui ir dėl viso šito mes kartu susėdame ir šnekamės apie tai, kas Vilniaus Menų spaustuvėje bus parodyta rugsėjo 17 d. ir vadinsis „Atvirų akių panoramos". „Vilniaus dienos" priedas 2010.