LT EN
fondiu maisto gaminimo būdas, kai mėsos gabaliukai kepami karštuose riebaluose specialiame ant stalo esančiame inde; taip pat maisto panardinimas į išlydytą sūrį ar karštą šokoladą
Originalo forma fondue

Vartosenos pavyzdžiai

Veikia fondiu baras [restorano reklama] Veidas r. 1993.

Stalo viduryje pastatyti spiritinę viryklę, o ant jos uždėti metalinį arba emaliuotą fondiu puodą su įkaitintu aliejumi. Virtuvę 1997.

Kiti patiekalai svyruoja tarp 30 ir 60 Lt: […] meksikietiška jautiena (39,50), įvairių rūšių mėsa „fondiu" (48 Lt). LR 1997.

„Fondiu" – tai maisto gaminimo būdas, kurį sugalvojo Alpių piemenys: ant laužo liepsnos puode išlydydavo ožkos sūrį su vynu. taigi pirmiausia ir atsirado sūrio „fondiu". Moteris 2002.

Fondiu ritualizuotą patiekalo ruošimo ir valgymo derinį – dažniau renkasi artimų bičiulių kompanijos ar neįpareigojančio bendravimo pasiilgę žmonės. LR 2005.