fondiu | maisto gaminimo būdas, kai mėsos gabaliukai kepami karštuose riebaluose specialiame ant stalo esančiame inde; taip pat maisto panardinimas į išlydytą sūrį ar karštą šokoladą |
Originalo forma | fondue |
Vartosenos pavyzdžiai
Veikia fondiu baras [restorano reklama] Veidas r. 1993.
Stalo viduryje pastatyti spiritinę viryklę, o ant jos uždėti metalinį arba emaliuotą fondiu puodą su įkaitintu aliejumi. Virtuvę 1997.
Kiti patiekalai svyruoja tarp 30 ir 60 Lt: [ ] meksikietika jautiena (39,50), įvairių rūių mėsa fondiu" (48 Lt). LR 1997.
Fondiu" – tai maisto gaminimo būdas, kurį sugalvojo Alpių piemenys: ant lauo liepsnos puode ilydydavo okos sūrį su vynu. taigi pirmiausia ir atsirado sūrio „fondiu". Moteris 2002.
Fondiu ritualizuotą patiekalo ruoimo ir valgymo derinį – daniau renkasi artimų bičiulių kompanijos ar neįpareigojančio bendravimo pasiilgę žmonės. LR 2005.
Stalo viduryje pastatyti spiritinę viryklę, o ant jos uždėti metalinį arba emaliuotą fondiu puodą su įkaitintu aliejumi. Virtuvę 1997.
Kiti patiekalai svyruoja tarp 30 ir 60 Lt: [ ] meksikietika jautiena (39,50), įvairių rūių mėsa fondiu" (48 Lt). LR 1997.
Fondiu" – tai maisto gaminimo būdas, kurį sugalvojo Alpių piemenys: ant lauo liepsnos puode ilydydavo okos sūrį su vynu. taigi pirmiausia ir atsirado sūrio „fondiu". Moteris 2002.
Fondiu ritualizuotą patiekalo ruoimo ir valgymo derinį – daniau renkasi artimų bičiulių kompanijos ar neįpareigojančio bendravimo pasiilgę žmonės. LR 2005.