LT EN
hamburgeris suvožtinis su malta mėsa ir sūriu
Originalo forma hamburger
Atitikmenys mėsainis
Susiję žodžiai burgerinis, burgerinė, burgeris, fišburgeris, hamburgerinė, hamburgeriuoti, hesburgeris, čyzburgeris, hamburgeriuoti

Vartosenos pavyzdžiai

Automobiliu atvažiavęs klientas pasimdavo savo hamburgerį, t. y. ploną kotletą, įspraustą į apvalią bandelę, ir eidavo į savo mašiną. LR 1991.

Tai pirmasis sostinėje greito aptarnavimo baras, kuriame galima užsisakyti „hamburgerių", „hotdogų" ir panašių patiekalų bei gaiviųjų gėrimų, kavos. Diena 1994.

Galvoja, kiek prašyti už hamburgerius. R 1996.

Deja, apetitas jums dings vos atsivertus meniu, mat vietoje minėto „hamburgerio" ten puikuosis neaiškios kilmės pavadinimas: „mėsainis". Naujienos 1996.

Geriausia mintis, pabrėžianti amerikietiškojo užkrato absurdiškumą, galėjo koncentruotis į frazę „odė greitam maistui, arba seksualioji hamburgerio teorija". Lietuvos žinios 1998.

Tekstai tampa labai lengvai išverčiami ir bet kurioj pasaulio vietoj panašiai suvokiami. Tokia beveik universali eksporto prekė kaip koks greitas maistas „HAMBURGERIS" per minutę. LM 2003.

[...] kaip kad kitam pasaulio gale valgant nepakitusio skonio firminį McDonald‘s hamburgerį. LM 2004.

Kaip dabar civilizuoto pasaulio autobusų, metro stotyse, oro uostuose bei judriose didmiesčių gatvėse jausis tasai jų arabas turistėlis, kurio kuprinaitėje gal tik buteliukas pepsio ir „hamburgeris", o vien dėl išvaizdos saugumo tarnybos reikalaus, kad nusimautų kelnes ir klizma tikrins, ar nėra ten paslėpęs sprogmenų. LM 2005.

Kartą paskambinau draugui pirmą valandą nakties, nes užsimaniau į „McDonald‘s" hamburgerių su sūriu. Panelė 2006.

Nusipirkau bulkuciu hamburgeriams (Maximoj kainuoja apie 3,8 lt, bet apsimoka, nes vyrui iki visisko apsirijimo pakako. supermama.lt kom. 2007.

Pavyzdžiui, viena reklamos agentūra sukūrė puslapį „Burger King" užkandinei, kuriame nemokamo hamburgerio kuponas būdavo suteikiamas tiems gerbėjams, kurie ištrindavo po 10 savo „Facebooke" draugų. Versus (intern.) 2010.