LT EN
slemas sakomoji poezija, poetų varžytuvės
Originalo forma slam
Kitos formos slamas, slam'as, slam, slampoetry
Susiję žodžiai slemeris, slempoezija

Vartosenos pavyzdžiai

Tebūnie SLEMPOEZIJA arba POETINIS SLEMAS kaip kam patogiau. [...] Poetinio slemo metu galima įšokti į sceną ir su prozos gabalėliu, pantomima, trumpa inscenizacija ar panašiomis galvon šaunančiomis idejomis ir... kalbeti, skaityti, skanduoti, dainuoti, burbėti, pezėti... [...] 1990 m. San Franciske įvyko pirmasis „Nacionalinis poezijos slemas " (National Poetry Slam), kuriame dalyvavo poetų komandos iš visos Amerikos. tekstai.lt inf. 2008.

Vis vien „slamas" siūlo tik „pasiilginti", o koks nors „piarininkas" zyzia, kad be jo renginio Vilnius niekada netaps Europos kultūros sostine. LM 2008.

Organizatoriai taip pat pabrėžė, kad „poetinis slemas skamba visuose įmanomuose Europos centruose, visur... išskyrus Lietuvą, kuri teisėtai arba apsišaukėliškai yra pasivadinusi poetų žeme ir tėvyne". Nemunas (intern.) 2008.

Pagrindinis filmo veidas – slam (sakomosios poezijos?) aktyvistas Saul Williams. [...] Slam visada turi auditoriją ir todėl pasirodymai būna teatrališki, įtaigūs. intern. inf. 2009.

Šiemet ir poetų varžytuvės (slamas) buvo ypač karštos. [...] Dar itin džiugu, kad pirmąsyk pavyko naktiniai slam‘o skaitymai. intern. inf. 2009.

Šiemet poezijos abu punktai, tiek tas performansas, tiek slamas man nepatiko, o kitką nesunku pasiklausyti ir šiaip kokį smagesnį penktadienį. intern. kom. 2009.

Iš pirmo žvilgsnio keistoka aplinka poezijos „slam" vakarui, kuriame dalyviai turėjo varžytis dėl bilieto į Europos „slam" čempionatą. lrytas.lt inf. 2010.

Knygos ir filmo „Slemas Lietuvoje" pristatymas. Parodomosios slemo varžybos. vieš. inf. 2012. [Vilniaus knygų mugės programa]
Pavyzdžiui, poetinis slamas surenka pilnas sales aktyvių klausytojų, nors yra vis dar atokus nuo bendrojo kritikos rimtai vertinamo proceso. intern. inf. 2015.

Už literatūros ribų kol kas lieka ir vadinamoji „slampoetry" – atliekamoji, raiškioji poezija, pripažįstama, žinoma ir mėgstama visame pasaulyje. [...] Be to, slemo poezija dažnai kalba apie dabartines žmonijos problemas, yra socialinė ir politinė, o ko daugiau reikia Nobelio komitetui? 15min.lt inf. 2016.