tabasco | aštrus meksikietiškas padažas |
Originalo forma | tabasco |
Kitos formos | tobasco |
Vartosenos pavyzdžiai
Paimkime puodelį majonezo, įlašinkime kelis lašelius aštrių pipirų sulčių tabasco", auktelį garstyčių, trečdalį puodelio jautienos sultinio. LR 1996.
Rūtos paklausiau ir apie Tobasco" padaą, kurio jau galima nusipirkti kai kuriose parduotuvėse. Tai raudonųjų pipirų padaas, vartojamas maais kiekiais, usienyje labai populiarus gaminant daugelį valgių. Lietuvos aidas 1996.
Tada ir paaikėjo, kad raudonųjų pipirų jie neturi, o vartoja Tabasco" padaą, kurio matyt laelį ulaina. intern. inf. 2010.
Į sultinį supilkite brendį, apelsino sultis bei tabaską ir įberkite druskos, jei reikia, bei pipirų. intern. inf. 2010.
Jei uo paliko krūvelę, apibarstykite kajeno, chalapos ar kitais itin atriais pipirais, ar tabasko padau. Prie tokio atraus utaiso uo greičiausiai nelįs. lrytas.lt inf. 2013.
Rūtos paklausiau ir apie Tobasco" padaą, kurio jau galima nusipirkti kai kuriose parduotuvėse. Tai raudonųjų pipirų padaas, vartojamas maais kiekiais, usienyje labai populiarus gaminant daugelį valgių. Lietuvos aidas 1996.
Tada ir paaikėjo, kad raudonųjų pipirų jie neturi, o vartoja Tabasco" padaą, kurio matyt laelį ulaina. intern. inf. 2010.
Į sultinį supilkite brendį, apelsino sultis bei tabaską ir įberkite druskos, jei reikia, bei pipirų. intern. inf. 2010.
Jei uo paliko krūvelę, apibarstykite kajeno, chalapos ar kitais itin atriais pipirais, ar tabasko padau. Prie tokio atraus utaiso uo greičiausiai nelįs. lrytas.lt inf. 2013.