LT EN
tabasco aštrus meksikietiškas padažas
Originalo forma tabasco
Kitos formos tobasco

Vartosenos pavyzdžiai

Paimkime puodelį majonezo, įlašinkime kelis lašelius aštrių pipirų sulčių „tabasco", šaukštelį garstyčių, trečdalį puodelio jautienos sultinio. LR 1996.

Rūtos paklausiau ir apie „Tobasco" padažą, kurio jau galima nusipirkti kai kuriose parduotuvėse. Tai raudonųjų pipirų padažas, vartojamas mažais kiekiais, užsienyje labai populiarus gaminant daugelį valgių. Lietuvos aidas 1996.

Tada ir paaiškėjo, kad raudonųjų pipirų jie neturi, o vartoja „Tabasco" padažą, kurio matyt lašelį užlašina. intern. inf. 2010.

Į sultinį supilkite brendį, apelsino sultis bei tabaską ir įberkite druskos, jei reikia, bei pipirų. intern. inf. 2010.

Jei šuo paliko krūvelę, apibarstykite kajeno, chalapos ar kitais itin aštriais pipirais, ar tabasko padažu. Prie tokio aštraus užtaiso šuo greičiausiai nelįs. lrytas.lt inf. 2013.