LT EN
kiborgas organizmas, turintis sintetinius nustojusių gerai funkcionuoti natūralių organizmo dalių pakaitalus
Originalo forma cyborg (cyber- + organism)

Vartosenos pavyzdžiai

Visi gauti duomenys įrašomi į kompiuterį, kuris akimirksniu sukuria iš jų permatomą „kiborgą" - jo trimatis vaizdas pasirodo plačiame ekrane. Tiriamas žmogus gali daryti bet kokius judesius, o jo kompiuterinis antrininkas tiksliai juos atkartos. LR 2003.

Vieni kiborgai galės matyti, kas dedasi jiems už nugaros, kiti - pajusti metalinius objektus už sienų, treti jausti magnetinius laukus ir panašiai. Parodoje bus bandoma parodyti, kaip modernios technologijos gali patobulinti žmogaus gyvenimą. klaipeda.lt inf. 2005.

Praėjusio amžiaus septintajame dešimtmetyje terminas kiborgas oficialiai buvo apibūdintas kaip išoriškai išplėstas organizuotas kompleksas, nesąmoningai veikiantis kaip vidinė homeostatinė sistema. Trumpiau - mašinos ir gyvo organizmo sandrauga. <...> Dauguma dabartinių kiborgų - tai asmenys, kurių natūralios organizmo dalys nustojo gerai funkcionuoti ir jas teko keisti sintetiniais pakaitalais. intern. inf. 2008.

Kiborgas nebūtinai turi būti žmogus. 2006 metais į viešumą pateko JAV gynybos tyrimų agentūros planai kare panaudoti ryklius su nerviniais implantais, leidžiančiais valdyti gyvūnus nuotoliniu būdu. intern. inf. 2008.

Paprastai kiborgai asocijuojasi su mokslinės fantastikos kūriniais; tačiau Braidotti tvirtina, kad kiborgai - tai mes patys savo kasdienybėje, neatsiejamai apraizgyti medicinos, telekomunikacijų, virtualios erdvės technologijų. intern. inf. 2008.