LT EN
laikas mygtukas „Patinka“ (interneto, ypač socialinių tinklų, svetainėse); to mygtuko paspaudimas išreiškiant teigiamą nuomonę
Originalo forma like
Kitos formos like, like'as
Susiję žodžiai dislaikas, laikinimas, laikinti

Vartosenos pavyzdžiai

Visi su like mygtuku skatina vienas kitą labiau ir labiau įsitraukti. intern. inf. 2010.

Žaliųjų partijai reikia jūsų realių parašų, ne vien „like‘ų" (nors ačiū ir už juos). intern. inf. 2010.

Įdomu, kada FB bus galima palike'int like'ą ? intern. kom. 2010.

Projektas veikia jau keletą mėnesių, įprastai vairuotojai surenka dešimtis „laikų" kas mėnesį. intern. inf. 2013.

Alpsti dėl Newmano? Įsitrauk į zoom sąrašą, atsiskaityk bent 5 kartus savo „Swedbank" kortele, surink savo nuotraukai 50 „like" ir turėsi galimybę laimėti pagrindinį prizą - asmeninį susitikimą su Newmanu jo koncerte Stokholme! [viskas didžiosiomis raidėmis] vieš. inf. r. 2014.

Jie bijo. Jie labai bijo. Jie sėdi susiėmę už galvų, žvelgia į palengva mažėjančius klikus, laikus ir komentarus, ir girdi, kaip murma nepatenkinta minionų minia. delfi.lt inf. 2015.

Dabar „laikas" tai ne tik tas dalykas, kurio nesustabdysi ir kuris viską užgydo, bet ir sulietuvintas angliškas žodis like – „patinka"; tai mygtukas su iškeltu nykščiu, spaudžiamas internete, kai patinka kieno nors įrašas. Andrius Užkalnis „Antroji Evangelija pagal Užkalnį", 2015.

[...] gali imti įtarti, kad Stasio Šaltokos priklausomybė nuo komunikacijos socialiniais tinklais (dalinimosi nuotraukomis, laikų troškimo, skaipinimo ir pan.) slepia gerokai gilesnį klausimą. Naujasis Židinys-Aidai 2017.