LT EN
ekstrymas ekstremalus veiksmas, potyris, poelgis; į kraštutinumus linkęs žmogus
Originalo forma extreme
Kitos formos extrymas, ekstrimas, ekstrymas, extremas, ikstrymas
Atitikmenys kraštutinumas
Susiję žodžiai ekstremalas, ekstremalistas, ekstrym

Vartosenos pavyzdžiai

Nijolė taip pat nemėgsta žygių su kuprinėmis ir karstymosi po kalnus, nors nesigina mėgstanti ekstrimą - tarkime, jai patinka daužytis po bangas vandens motociklu. R 2003.

Astrologė P. Kelertienė [....] tvirtino, kad „ekstrimo" laikas prasideda tik dabar [...]. R 2005.

Po naktinį Vilnių galbūt ir smagus, o po naktinį Kauną būtų kaip ir extreemas. inter. kom. 2006.

Psichuškėse įsteigtume kultūros centrus, mokyklose įvestume privalomas JCKASS’ų, ekstrymo ir siaubo pamokas. Panelė 2006.

Na jo as to ir tikejausi kad manes daug kas nepalaikys, na mes su vyru esam JUODI EXTRYMAI, ir nezinau nejauciu ir tikrai nesitikiu nelaimes, nes mes vadovaujames tuo principu kad viskas bus gerai. supermama.lt kom. 2007.

Auskaras intymioje vietoje vieniems - gyvenimo būdas, kitiems tiesiog „ekstrymas". intern. inf. 2007.

12– 14 valandos. Vidurdienio kaitra – seksualinis ekstrymas. Moteris 2007.

Klipas yra apie visas imanomas extremo ir sporto sakas! Pavyzdziui Motokrosas, Velosportas, Parkouras, viskas, kas patinka jaunimui. intern. kom. 2008.

„Nu taip, taigi pagalvokit - svetimos valstybės tankai įvažiuoja į Vilnių ir svetimi kareiviai bando užimti Televizijos bokštą, negi galvojate, kad visi liktų ramūs?". Ir mano bendradarbė, kurios temperamentas šiaip jau ne ką mažesnis nei Maldeikienės, kažkaip tai taikiai viską nuleido - „Nu jau ne, tikrai man atrą kartą to ikstrymo tai jau nereikia". Ir taikiai paniro į savo popierius. intern. inf. 2016.