LT EN
spamas nepageidaujami elektroninio pašto laiškai, reklamos, ypač tokie, kurie siunčiami didelėms grupėms vartotojų iš karto
Originalo forma spam
Kitos formos spam, SPAM, spam'as, spemas
Atitikmenys šlamštlaiškiai, nepageidaujami el. laiškai, pašto šiukšlės, brukalas
Susiję žodžiai antispaminis, spameris, spamininkas, spaminis, spaminti

Vartosenos pavyzdžiai

Jūs pasiraitote rankoves ir­ keiksnodami pradedate trinti vieną po kito, nes dažniausiai kokios nors vertės turi tik maža dalis pašto pranešimų, o visa kita – elektroninis reklaminio pašto pusbrolis, tradiciškai vadinamas „spam". Veidas 1997.

Kaip mano „Microsoft" galva Bilas Geitsas, interneto šiukšlinimo, arba „spamo", problema yra lengvai išsprendžiama, jei tik priverstume nepageidaujamo elektroninio laiško siuntėją sumokėti už kiekvieną laišką bent jau porą centų. R 2004.

Internautai pamažu išmoko pro akis praleisti nepageidaujamus elektroninio pašto laiškus (spam). [...] 53 proc. internautų sakė, kad elektroninio pašto dėžutę užkemšančios šiukšlės sumažino jų pasitikėjimą elektroniniu paštu. LR 2005.

Visa tai – „spam", arba įkyrių nepageidaujamų reklaminių laiškų, elektroninio pašto šiukšlių siuntėjų dėka. Kasdien mano elektroninio pašto dėžutėje nutūpia keliolika laiškų, įrodinėjančių, kaip pagerės mano gyvenimas, jeigu įsigysiu vieną ar kitą jų siūlomą prekę. LR 2005.

Internetiniai laiškai su sergančių vaikų nuotraukomis jautrius gavėjus sukrečia. Kiti tokius laiškus nedvejodami ištrina kaip internetines šiukšles arba vadinamąjį SPAM. [...] Plačiąja prasme SPAM yra visi pasiūlymai, prašymai, kitokia informacija, kurią mes gauname, jos neprašę. 15 minučių 2007.

Praėję metai tapo rekordiniai išsiųsto, nufiltruoto ir gauto spamo kiekiams – tvirtina filtrų kūrimo kompanijos Postini
ekspertai. [...] Problema grafiškai įformintas spamas, neleidžiantis atpažinti charakteringo teksto laiške, t.y. tekstas
pateikiamas paveiksliuku. alfa.lt inf. 2007.

Iki pilnos laimės trūksta dar nedaug tik galimybės vartotojams nematyti tų kodų, nes užsiregistravęs vartotojas juk
tikrai nebus spamo botas. intern. inf. 2007.

[...] politinio spamo problemų neturi gal tik kokia Šiaurės Korėja ir Iranas. Tada man negėda į šių valstybių gretas įrašyti ir Lietuvą. Ta proga būtų galima užmegzti su šiomis valstybėmis diplomatinius santykius – juk niekas taip nesuartina valstybių kaip bendrumai. Kur ten Lietuvos ir Latvijos baltiškoji praeitis – ji kažkur istorijos ūke. O spamas yra čia ir dabar. intern. kom. 2007.

Šią savaitę sukanka 30 metų nuo tada, kai buvo išsiųsta pirma žinoma „spamo" – nepageidaujamo turinio elektroninio laiško žinutė. Ši žinutė buvo pasiųsta 1978 metų gegužės 3 dieną kažkada garsios, o dabar jau nebeegzistuojančios kompiuterių kompanijos DEC reklamos skyriaus darbuotojo keturiems šimtams žmonių, gyvenančių JAV vakarinėje dalyje. delfi.lt inf. 2008.

Tiesa, šis pranešimas buvo išsiuntinėtas „spamo" forma, tad labai plačiai nepaplito. Lietuvos žinios 2008.