LT EN
veganas tas, kuris atsisako gyvulinės kilmės produktų maistui ir ūkyje
Originalo forma vegan
Kitos formos vegan
Susiję žodžiai veganizmas, veganiškas

Vartosenos pavyzdžiai

Veganai – tai vegetarai, kurie visai nevalgo gyvūninės kilmės maisto – net pieno produktų. Yalom D. Irvin „Mamytė ir gyvenimo prasmė", 2006.

Veganais
tampama dėl įvairių priežasčių: moralinių, sveikatos, aplinkosaugos, Žemės resursų tausojimo, dvasinių bei religinių. [...] Šiuo metu analogiškos veganų asociacijos yra įsisteigusios daugelyje pasaulio valstybių. Wikipedia.lt. 2007.

Susirinko apie 30 bendraminčių - anarchistiškai nusiteikęs kūrybinis jaunimas iš visos Lietuvos. [...] Pankai ir filosofijos studentai, veganai ir dešrų rijikai, hakeriai ir „Microsoft" vergai, bedarbiai ir „Sodros" tarnautojai, mokinukai ir universitetų dėstytojai... ŠA 2007.

Vegan agurkienė: 1 litras vandens, 1 stiklinė virtų perlinių kruopų, 1 morka, 1 svogūnas, 1 didelis agurkas, 20 g aliejaus, 2 šaukšteliai susmulkinto česnako, 1 šaukštelis mairūno. intern. inf. 2008.

Teko rūpintis, kad nenukentėtų daugiatautėje dainininkės komandoje dirbančių vegetarų ir veganų – žmonių, nevalgančių jokio gyvulinės kilmės maisto – mityba. LR 2008.