LT EN
tabloidas nedidelis ppr. bulvarinio turinio laikraštis
Originalo forma tabloid
Susiję žodžiai tabloidinis, tabloidizacija, tabloidinis

Vartosenos pavyzdžiai

Tai jis pirmas sukūrė pasaulines TV programų kūrimo ir platinimo sistemas, jis yra populiariausių pasaulio tabloidų (patogaus formato bulvarinio turinio gausiai iliustruoti dienraščiai) leidėjas. Veidas 1997.

Todėl, kai Airijos „tabloidas" klykia apie atidundančius nuskurusius barbarus iš Rytų, pirmiausia Lietuva piktinasi ir niekas neburbteli, kad tas "tabloidas" veikia visiškai pagal savo prigimtį ir paskirtį, kad jis nelaužo savo stiliaus rėmų. balsas.lt inf. 2004.

Dar gerai, kad mūsų kalbos red. leidžia žodį „tabloidas" vartoti. Nes „Hello!" ar „People" tikrai nėra geltonoji spauda – šitą titulą tikrai laiko „Bild" ar „Sun". O leidžiama konstrukcija - tik geltonoji spauda. intern. kom. 2006.

Nesu „tabloidų" žvaigždė. Laima 2008.

Didžiosios Britanijos tabloidas „The Sun" išspausdino pranešimą, jog garsioji Amerikos atlikėja Lady GaGa mokosi karališko tono ir elgesio. alfa.lt inf. 2010.

„Šiuo atveju kratomas ne tabloidas, o solidūs žurnalistai, tai turėjo būti reaguojama dar stipriau. Demokratiją Lietuvoje reikia ginti nepalyginamai stipriau, nei tai daro D. Grybauskaitė", – mano L. Donskis. lrt.lt inf. 2013.