LT EN
ajurveda Rytų medicijos sveikos gyvensenos filosofija
Originalo forma Āyurveda
Susiję žodžiai ajurvedinis, ajurvedinis

Vartosenos pavyzdžiai

Kauno sporto medicinos centro gydytoja Aurelija Davydavičienė jogos, kvėpavimo, Ajurvedos ir rytietiško masažo žinias, kurių įgijo Tailande, Vietname ir Vokietijoje, taiko asmeniškai bei profesionaliai rekomenduoja pacientams. intern. inf. 2010.

Ajurvedos mokslas moko, kad medicina ir mityba yra dvi neatskiriamos sąvokos. Tik teisingai ir subalansuotai maitinantis galima išlaikyti gyvybingumą, greičiau atsigauti po ligos, palaikyti gerą fizinę ir dvasinę formą ir pasiekti ilgaamžiškumą. Ajurvedos gydytojai yra įsitikinę, kad vegetarinis maistas - grūdai, vaisiai ir daržovės, riešutai, sėklos, ankštinės daržovės, vaistiniai augalai, žolės, pieno produktai - yra labai svarbūs gyvybingos energijos nešėjai. intern. inf. 2010.

2006 metais ši Ajurvedos trijulė (Partapas, Lina ir Aurelijus) įsteigė Lietuvoje Viešąją įstaigą „Ajurvedos akademija" su tikslu skleisti autentišką Ajurvedos mokslą apie gyvenimą ir sveikatą ir devizu „Lai ateitiems kartoms Ajurveda tampa gyvenimo būdu!" intern. inf. 2010.

Vydūnas (Vilhelmas Storostas), vienas žymiausių XX a. pradžios filosofų, yra lietuviškos ajurvedos pradininkas. intern. kom. 2010.