LT EN
alkopopsas skardinėse parduodamas alkoholinis kokteilis, maišomas su įvairiais stipriaisiais gėrimais – degtine, brendžiu, džinu, viskiu ar tekila ir prisotinamas angliarūgštės
Originalo forma alcopop
Susiję žodžiai alkotesteris, cake popsas, k-pop, k-popsas, popsininkas, popsinis, popsinti, popsistas, popsiškas, popsovas, popsuoti

Vartosenos pavyzdžiai

Naujausia mada ekstravagancijos nebijančioms moterims - putojantis vynas, geriamas per šiaudelį iš mažo buteliuko, taip kaip jaunimas geria populiariuosius „alkopopsus", kitaip vadinamus „miksais". LR (S) 2003.

Vadinamasis „alkopopsas" neretai pristatomas kaip vos ne gaivinantis gėrimas ir tai kelia nerimą medikams. intern. inf. 2005.

Vadinamieji alkopopsai pasižymi tuo, kad jie paruošti iš anksto. Vartotojas visada žino, kokio stiprumo bus kokteilis. klaipeda.lt inf. 2006.

Tos ilgos sventes, laisvos dienos „islaisvintos Jonines" ir t.t. skirtos girdyti tauta. Alkoholis degalinese, non stop pardavimas, pigiausia degtine ES, alkopopsai skirti pratinti gerti paauglius, reklama per animacinius filmukus vaikams ir t.t. intern. kom. 2007.