LT EN
tapa įvairių rūšių ispaniškas užkandis, būna šaltas arba karštas
Originalo forma tapas
Kitos formos tapas

Vartosenos pavyzdžiai

Į barą pirmiausia užbėgama rytinės kavos ar mažos taurelės vyno su lengvu užkandžiu tapas . Vyno žurnalas 2005.

Organizatoriai kviečia žurnalistus ir režisierius bei aktorius pabendrauti neformalioje aplinkoje ir paskanauti baskų virtuvės šedevrų - vieno kąsnio sumuštinių ir užkandžių, kurie visoje Ispanijoje vadinami „tapas", bet San Sebastjane yra krikštijami „pintxas". intern. inf. 2006.

Tai yra vadinamosios ispaniskos Tapos. T.y. mazi indeliai su visko po truputi. Marinuotos alyvuoges, paprikos, grybukai, gali buti suriai, fuetos (tos pelesines ispaniskos desros), kumpio gabaliukai, juros gerybes - kas tik nori. supermama.lt kom. 2007.

Vienas is ispanisku tapas - krevetes su cesnakais. Labai tinka prie vyno. supermama.lt kom. 2007.