LT EN
lindihopas afroamerikiečių šokis, pasirodęs Niujorke XX a. 3-io dešimtmečio pab. (vikipedija)
Originalo forma lindyhop
Kitos formos LINDYHOP'as, lindyhopas, lindyhop, lindy hop'as
Susiję žodžiai lindihoperis

Vartosenos pavyzdžiai

Šeštadienį Muzikos centre vyko Kalėdinis lindihopo, rokenrolo ir džekendžilo turnyras, į kurį suvažiavo per šimtą vaikų (iki 14 metų) ir jaunuolių (iki 18 metų) porų iš Latvijos, Estijos, Rusijos. Vakarų ekspresas (intern.) 2002.

Svečiams nenusileis lietuviai: saksofono legenda Petras Vyšniauskas, publikos numylėtinė dainininkė Neda Malūnavičiūtė, atgimusio svingo šokio lindihopo meistrai Solveiga Griušytė ir Ichtiandras Veliulis. 7MD 2003.

Pirmoji užfiksuota lindyhopo versija yra 1927 metų filme „After Seben". vikipedija 2005.

Dar mėgsu groti....Fleita ir būgnais Dar dievinu šokt lindihopa !!! intern. kom. 2007.

Nesvarbu kiek Jums metų ir kaip Jūs atrodot - LINDYHOP'as - kiekvienam. Prisijunkite prie mūsų ir nuo veido niekada nedings šypsena! intern. inf. 2008.

man lindyhop irgi labai smagus sokis. smagu kai shokejai apsirenga zirniutom suknelem ar sijonais, liemenem ir beretem ir iseina i senamiesti su mageliu daryt performansu. kul. intern. kom. 2008.

Jau šį penktadienį, 17 val., prie savaitgalio renginių programą pradėsiančių nuotaikingų lindyhopo šokėjų kviečiami prisijungti visi norintys pašėlti ritmingojo šokio žingsniu. delfi.lt inf. 2009.

Jei kalbėsime apie platesnį kontekstą, su šia muzika greta eina ir šokis. Labai nedaug yra subkultūrų, kuriose šokis užimtų ypač svarbią vietą ir būtų naudojamas kaip socializacijos priemonė. Kai kas panašaus yra lindihopas ar argentinietiškas tango. balsas.lt inf. 2009.

Kas? Lindy hop‘o vakaras! Kur? Salytėj! Kada? Jau šį penktadienį (03.19), 16 val.! Nežinai, kas yra lindy hop’ as ? intern. rekl. 2010.

Papildomos Lindihop, „Bounce" ir Graffiti grupės! intern. inf. [Vaikų ir jaunimo centras] 2010.