LT EN
live gyvai atliekamas (pasirodymas, grupės koncertas ir kt.)
Originalo forma live
Kitos formos live'as, laivas
Atitikmenys gyvas, gyvai

Vartosenos pavyzdžiai

Reikia tikėtis, jog „Dinamika" per šį koncertinį sezoną pasidarys „live" įrašus ir kada nors vėliau, esant palankiai situacijai, juos išleis, nes jų gyvo koncerto atmosfera yra nepakartojamai smagi. Muzikos lietus 1996.

Tolerantiškame el. muzikos pasaulyje, kur garsas ir triukšmas, kalbėjimas ir dainavimas tampa lygiaverčiai, „realiame laike" stilingai operuodama prekompozicine informacija ji pati prilygo live atlikėjams bei el. kompozitoriams, o jos refreniniai opusėliai technologijos požiūriu live electronics principams. 7MD 2002.

Ir išėjau į mūsų „Minimą" pasižiūrėti, kaip viskas atrodys „live". LM 2003.

MOUNTAINSIDE live pube „Fortas". intern. inf. 2006.

Dėl to, man tiesiog nesinori ištraukt iš konteksto kažkokio vieno ar kelių klausimų-atsakymų, tad gal geriau parašysiu kokį aš uždaviau: „Live'as trunka tik apie valandą... Tad gal padarom dis-ko-te-ką, t.y. šokius iki penkių ryto?" intern. inf. 2008.

Ar aš kažką minėjau apie „live'ą" pavadinimu „du bičai linguojantys ties leptonais"? Sakiau, kad toks „laivas" yra apibūdinimu „levai". [...] Atrodytų sugrojo visus pagrindinius, tačiau tie keli hitai, asmeniškai man, įstrigo jų „improvizuotame" pusantros valandos „laive". intern. inf. 2008.

Na, šiaip aš turbūt daugiau apie live'us kalbu, nes kiek atsiliepia apie mano debiutinį albumą („New Folder") iš užsienio, tai labai įvairių stilių randa. intern. inf. 2009.