LT EN
podkastingas asmininiam naudojimui skirtų garso ar vaizdo įrašų kūrimas ir skleidimas internete
Originalo forma podcasting
Kitos formos podcasting'as, podcasting
Atitikmenys internetinė failų sklaida, prenumeruojamoji transliacija
Susiję žodžiai aipodas, pod'as, podkastas

Vartosenos pavyzdžiai

Podcasting‘o pranašumas - automatiškai skaičiuojama kiek žmonių „užsidaunloudino" tam tikrą podcast‘a. Šis momentas yra ypač patrauklus reklamdaviams, kadangi leidžia tiksliai nustatyti auditorijos dydį. intern. kom. 2005.

Džiugu, kad tokios archajiškos organizacijos, kaip bibliotekos kalba apie socialinius tinklus, blog’ us, rss feedus, podcastingą. intern. inf. 2006.

Podcastingas
parodė, kaip gerai yra norimą laidą ar muziką klausyti ne tada, kada ją į transliacijų tinklelį įdėjo radijo stoties vadovai, o tada, kai iš tirųjų norisi (ar yra laiko) jos pasiklausyti. intern. inf. 2007.

Kitaip tariant, podcasting yra kažkas panašaus į blog'inimą, tik šiuo atveju informacija perduodama ne raštu (internetiniuose puslapiuose), bet, dažniausiai, - žodžiu (arba kartais net vaizdu). Podcasting'ui dažnai naudojama RSS (Really Simple Syndication) technologija. Vartotojams dažniausiai leidžiama automatizuoti podcasting'o procesą ir taip „užsiprenumeruoti" patikančius podcast'us. Podcasting'o esmė - laisvai pranešti norimas naujienas, ir galbūt susilaukti pastovių klausytojų. intern. inf. 2008.

„Podkastingas" (nuo iPpod ir angliško broadkasting – visuotinis perdavimas, radijas ir televizija) – galimybė skelbti medijos srautus internete (daugiausia MP3 formato garsui perduoti ir atmintukai (flash) – vaizdui perduoti). Verslo žinios 2008.