LT EN
sekondhandas padėvėtų (naudotų) prekių, džn. drabužių, parduotuvė
Originalo forma second hand
Kitos formos second hand, secondhandas
Atitikmenys skudurynas, „ponių laimė“, kuistukas

Vartosenos pavyzdžiai

Stambi „second hand" prekybos firma parduoda vokiškus dėvėtus rūbus. LR r. 1996.

„Second hand" kompaktinių diskų aparatūra. LR r. 1997.

Pasirodė, jog dalis jaunųjų modeliuotojų į madą žiūri labai praktiškai - nuėjai į „Second Hand" parduotuvę, prisipirkai dėvėtų drabužių ir lipk ant scenos, net nepasistengęs jų suderinti. Lietuvos žinios 1999.

Aprangai išleidžia daug pinigų. Niekad neperka „Second hand" parduotuvėse. Panelė 1998.

Pirmiausia - second hand prekės yra iš užsienio. Anksčiau dėvėtų drabužių siuntos tautiečius pasiekdavo daugiausia iš JAV. [...] Dabar second hand turi europietiškąjį aspektą - Lietuvą pasiekia daugiausia Vakarų ir Šiaurės Europos drabužiai. [...] Dėvėtus drabužius šeimose paveldi jaunesnieji vaikai. Jie nenoriai jais rengiasi, nes tai primesta iš viršaus, iš tėvų ir turbūt žeidžia jauną asmenybę, trokštančią išskirtinumo. Čia randame skirtumą tarp second hand ir vintage: vintage yra šeimos relikvija, palikimas su istorijos kvapu, o senas vyresnėlio drabužis - tai tik šeimos hierarchijos ir jos ekonominės padėties rodiklis. ŠA 2003.

Nusipirk VIENĄ gerą daiktą (rankinę, megztinį ar batus), o jei dar liktų litukų, juos išleisk secondhando lobynuose. Panelė 2006.

Drabužiai iš secondhando, kartais firminiai, bet niekada iš turgaus. Panelė 2006.

gero apsipirkimo sekondhande ! intern. kom. 2009.

Apsidairęs susivokė - nėra abejonių, plotelis prie ŠMC kiemo tvoros yra šių ponų second hand biuras ir nakvynės namai [...]. Herkus Kunčius, „Lietuvis Vilniuje", 2011.