sambuka | itališkas anyžinis likeris |
Originalo forma | sambuca |
Kitos formos | sambuca |
Susiję žodžiai | bukeris1 |
Vartosenos pavyzdžiai
Atskirai i taure ipilti sambucos ir uzdegti. Sambuca uzpilti ant apelsino,bet neleiskit ilgai degti. intern. kom. 2006.
Egzotiško anyžių skonio, tirštas ir stiprus, atkeliavęs iš Italijos intriguojantis vakarėlių gėrimas, kuriam būtinas ritualas, - toks yra Sambuca" likeris. intern. inf. 2007.
Imokome usisakyti jos neversdami padavėjų baisėtis: po sočių pietų - jokios kavos su pienu, tik espreso, geriausiai - su sambuka (anyžių skonio likeris), kad akyse prašviesėtų Sambuka atgaivina jausmus Moteris 2008.
Gėrimas turėjo didelę paklausą, todėl vėliau tapo šiuolaikinės sambukos pagrindu. intern. inf. 2009.
Sambuką galima gerti ir be priedų. lrytas.lt. inf. 2009.
Egzotiško anyžių skonio, tirštas ir stiprus, atkeliavęs iš Italijos intriguojantis vakarėlių gėrimas, kuriam būtinas ritualas, - toks yra Sambuca" likeris. intern. inf. 2007.
Imokome usisakyti jos neversdami padavėjų baisėtis: po sočių pietų - jokios kavos su pienu, tik espreso, geriausiai - su sambuka (anyžių skonio likeris), kad akyse prašviesėtų Sambuka atgaivina jausmus Moteris 2008.
Gėrimas turėjo didelę paklausą, todėl vėliau tapo šiuolaikinės sambukos pagrindu. intern. inf. 2009.
Sambuką galima gerti ir be priedų. lrytas.lt. inf. 2009.