LT EN
multipleksas kino salių kompleksas (nuo 3 iki 16 salių)
Originalo forma multiplex
Atitikmenys (kino) salynas
Susiję žodžiai megapleksas, multifrisbis, multimedija, multitaskingas, multipleksinis

Vartosenos pavyzdžiai

Tačiau po redakcijas pasklidę kvietimai ir repertuaras, matyt, įkvėpė „Vingio" darbuotojus ir darbininkus įvykdyti neįmanomą misiją – rugsėjo 1 d. žiūrovams atsivėrė pirmasis Lietuvoje multiplex tipo kino centras. 7 MD 2000.

Metų pabaigoje „Vingio" kino centras taps 12-os įvairaus dydžio salių multipleksu „Forum Cinema Vingis". LR 2002.

Pirmieji multipleksai Lenkijoje atsirado dar 1998 m. (Europoje jų pradininkė 1986 m. buvo Anglija). [...] analitikai pranašavo, kad daugiaekraniai kino centrai taps populiariausiomis masinių pramogų vietomis [...]. LR 2003.

Greito maisto restoranuose prie plastikinio kavos puodelio nerašomos poemos, o multipleksuose nevyksta premjeros su žvaigždėmis, ant jų slenksčio neklojamas raudonas kilimas [...]. LR 2004.

Nieko lyg ir nevyksta, tad nekantresniam žiūrovui iškart kils įtarimas, kad supainiojo multiplekso sales, nes koks gali būti „erotinis trileris", jei pagrindinė herojė - neurotiška penkiasdešimtmetė? 7MD 2004.

Žanrai tarnauja filmų tipologizacijai, o ši gali remtis skirtingais parametrais: laiku (istoriniai filmai), šalimi (Australijos, Prancūzijos, Honkongo filmai), režisieriumi (Hitchcockas, Kubrickas, Tarantino), technologija (animacija, dogma), serijiškumu (Džeimas Bondas), stiliumi (film noir), struktūra (laiminga pabaiga, retrospektyvinis pasakojimas), dislokacija (art house, multiplex, drive-in), rinka (TV serialai), auditorijos grupe (paauglių, suaugusiųjų, filmai visai šeimai), biudžetu (mažo biudžeto, nepriklausomas, „blokbasteris"), problematika (rasinė, gėjų ir lesbiečių) ir pan. 7MD 2005.

Prahoje yra daugiau kaip 20 kino teatrų. Būtent kino teatrų, o ne kino salių – šių yra daug daugiau, nes ten irgi yra keletas kino centrų, vadinamųjų multipleksų . ŠA 2006.