LT EN
gotas kuris priklauso subkultūrai, turinčiai savitą stilių (juoda apranga, daug auskarų ir kt.), mėgstančiai tam tikrą muziką (gotikinį roką, metalą), pesimistiškai vertinančiai pasaulį
Originalo forma goth

Vartosenos pavyzdžiai

Gotų priešistorė prasidėjo aštuntojo ir devintojo dešimtmečio sandūroje, kai buvo pradėta kalbėti apie naujo muzikinio stiliaus užuomazgas, kuriam vėliau buvo sugalvotas pavadinimas - "gotika", tuo išvedant paraleles su literatūros ir architektūros stiliumi. Dar po dešimties metų kultūros tyrinėtojai jau turėjo pripažinti, kad visuomenėje atsirado visiškai nauja gotikinė subkultūra, apimanti ne tik muziką, bet ir filosofiją, gyvenimo būdą, įvaizdį, netgi kitokį požiūrį į seksą ar alkoholinius gėrimus <...> gotams yra bendras liūdnas, "tamsus" pasaulio supratimas. Jie nepripažįsta priimtų visuomenės elgesio normų, idealizuoja dekadanso filosofiją, o "romantiškoji gotų pakraipa" idealų ieško Renesanso, Baroko ar Viduramžių kultūroje ir estetikoje. <...> beveik visi gotai būna apsirengę juodais drabužiais, daugelis iš jų ryškiai ir efektingai nsuigrimavę. "Istoriniai" korsetai, Viduramžių, Baroko stiliaus drabužiai, juodi apsiaustai, odiniai lietpalčiai, fetišistinio stiliaus odiniai drabužiai, vėduoklės, - visa tai tik maža gotikinio įvaizdžio dalis. intern. inf. 2002.

„Tai - gotai ", - paaiškino vilniečiai Andrius, Tadas ir Deimantas, sutikę plačiau papasakoti apie Lietuvoje sparčiai populiarėjantį gotų judėjimą. LR 2003.

Tai labai normalūs žmonės, super. Lygiai taip pat galim pasakyti ant reperių ar dar kitokių... kad jie pričiuožę. Aš pati pažįstų gotus, kurie užima gan aukštas pareigas ir tai nėra „piemenys". Gotai - čia gyvenimo būdas, stilius ar dar kaip pavadinti. intern. kom. 2005.