LT EN
bačata toks Dominikos šokis ir muzikos stilius
Originalo forma bachata
Kitos formos bachata

Vartosenos pavyzdžiai

Vėliau galėjome grožėtis argentinietišku tango, valsu, bačata bei kitais įvairiais šokiais. intern. inf. 2007.

Bachata (bačata) - Dominikos Respublikos muzikinis stilius ir šokis, plačiai paplitęs Lotynų Amerikos ir Karibų baseino šalyse, taip pat tose JAV lotynų amerikiečių bendruomenėse, kuriose dominuoja išeiviai iš šių šalių. Muzika pasižymi vidutiniu tempu, dainų tekstai pasakoja apie meilės be atsako kančias ir apie gyvenimo negandas. intern. inf. 2008.

As taip pat paantrinsiu Rasai, bachatos pamokele buvo puiki! As maniau, kad bachata tai jau moku sokti, pasirodo - oho kiek dar daug ko reika pasimokyti! intern. kom. 2008.

Bačata Dominikos Respublikoje atsirado prieš tris keturis dešimtmečius. Ją šoka ir jauni, ir seni, neretai – tiesiog gatvėse ar autobusuose, skambant melodingoms ispanakalbių dainoms apie nepasotinamą aistrą mylimai moteriai, meilės siekį. Bačatą galima šokti ir pavieniui, tačiau tikrasis šokio žavesys atsiskleidžia, kai šoka pora – geidulingai prigludę vienas prie kito ir ritmingai judėdami. Dominikos Respublikos gyventojų žargonu „bačata" reiškia „gerai praleistas laikas". lrytas.lt inf. 2009.

Bene aistringiausias vakaro šokis buvo bachata. Pagrindiniai šokio elementai – jokio atstumo tarp partnerių ir aistringi klubų judesiai. Tai taip pat buvo ir vienas sudėtingesnių vakaro šokių – vaikinai turėjo mikliai apsukti partnerę ir sukryžiavus jos rankas už nugaros išlenkti ją. [...] Taip pat dėkojame ir geram SA draugui Andriui Tamaševičiui už aistringąją bachatą ! intern. inf. 2009.

Savaitgalį praūžęs tarptautinis bachatos festivalis, kurį organizavo bachatos mokykla „Bachata souls", sudrebino mūsų gana konservatyvią šalį, privertė atsikratyti bet kokio susikaustymo ir leido pasinerti į gana intymaus, tačiau kartu ir subtilaus bei smagaus šokio pasaulį. balsas.lt inf. 2009.