LT EN
intermodalumas įvairių sąsajų buvimas
Originalo forma intermodality
Atitikmenys rūšių įvairovė/įvairumas, įvairiarūšiškumas
Susiję žodžiai intermodalus, modalus, multimodalus, multimodalumas

Vartosenos pavyzdžiai

Geležinkelių ir jūrų transporto efektyvumo bei konkurencingumo didinimas, atkreipiant dėmesį į transporto priemonių sąveiką ir užtikrinant racionalų bei saugų keleivinį ir krovinių pervežimo transportą: iš naujo apsvarstant ir integruojant įvairias transporto priemones, ypač miesto ir regioniniame kontekste, įskaitant naujas judėjimo valdymo bei transporto logistikos sistemas, didinančias geležinkelio ir jūrų transporto efektyvumą (pavyzdžiui, skatinant intermodalumą ir sąveiką. Specialusis leidimas, 2004-12-30, Nr. 1, sprendimas, 2002/1513/EB

ES nagrinės specialiuosius neturinčių išėjimo prie jūros ir jūrinių besivystančių valstybių poreikius, rems intermodalumą tinklų sujungimo tikslais, saugumą ir apsaugą. EK komunikatas, 2005-04-12.

Intermodalumo rėmimas yra dar viena priemonė, kuri padės sutaupyti nemažai energijos. Žalioji knyga, 2005-06-22.

Susisiekimo geležinkeliais ir oro transportu intermodalumo skatinimo forume, vykusiame 2003 m. rugsėjo mėn. ir 2004 m. birželio mėn., prieita prie išvados, kad kliuvinys plėtoti oro transporto ir geležinkelių transporto intermodalumą, gerinti keleivių paslaugas ir didinti keleivių susidomėjimą yra tas, jog nėra bendrų lėktuvų ir traukinių bilietų. EK komunikatas, 2007-01-24.