LT EN
blokbasteris kas turi didelę galią ar garsą, ppr. apie filmą, knygą ar kokį komerciškai sėkmingą projektą
Originalo forma blockbuster
Kitos formos blockbuster, blockbusteris

Vartosenos pavyzdžiai

Pavyzdžiui, „blockbusters" - didžiulės „kvadratinės" raidės, šiek tiek palinkusios į priekį ar atgal, paprastai dviejų spalvų – visiškai tinkamas ginklas, nesvarbu ar tai kova su svetimu grafiti, ar su švarutėliu municipalinio metro traukinio vagonu. Respublika 1998.

Didžiausias, nuostabiausias, brangiausias, - šiam superfilmui (arba "blokbasteriui") tinka visi epitetai. LR 1998.

Rudenį - mažai "blokbasterių" ir daug nepriklausomo kino. Veidas 1998.

Vokiečių kinematografininkai, taip pat prancūzai jau kelinti metai ieško būdų, kaip jų kinas galėtų konkuruoti su Holivudo populiariaisiais filmais, kinininkų žargonu vadinamais „blokbasteriais". Verslo žinios 2002.

Žanrai tarnauja filmų tipologizacijai, o ši gali remtis skirtingais parametrais: laiku (istoriniai filmai), šalimi (Australijos, Prancūzijos, Honkongo filmai), režisieriumi (Hitchcockas, Kubrickas, Tarantino), [...] biudžetu (mažo biudžeto, nepriklausomas, „blokbasteris"), problematika (rasinė, gėjų ir lesbiečių) ir pan. 7MD 2005.

Taip pat atkreipiamas dėmesys į brangias batalines scenas ir kompiuterinius efektus, dėl kurių filmas turi galimybių tapti tikru „blokbasteriu". 7MD 2005.

Taigi GERAS KINAS - tai atgaiva nuo Holivudo blockbusterių. intern. inf. 2009.

Užpraeitą vasarą ir buvau Marienbade, apie kurį tau primelavo zuikelis Alainas Resnais savo arogantiškame ir egocentriškame blokbasteryje . Kęstutis Navakas, Akvilė Žilionytė „Visi laiškai – žirafos", 2011-2012.

Galima išeiti, bet juk galima ir likti dėl tų, kuriuos reikia šviesti ir ugdyti. [...] kurie, palikti be priežiūros, netruks paskelbti kažkur giliai oloje degančio laužo šviesoje ant sienų šmėžuojančių šešėlių vaizdus epochos blokbasteriu . NŽ-A 2016.

Antrasis filmas buvo didelio biudžeto blockbusteris. Gabija Grušaitė „Stasys Šaltoka. Vieneri metai", 2018