LT EN
skvotas 1. nelegaliai apgyventa patalpa, būstas; 2. nelegalus apsigyvenimas tokiame būste
Originalo forma squat
Kitos formos squat, squat'as
Susiję žodžiai skvoteris, skvotingas

Vartosenos pavyzdžiai

Kitas naktis – skvote. Skvotas – tai apleisti, negyvenami vasaros nameliai, yra čiužinių. R 1995.

Į „dredus" plaukus susivėlusi Ieva nusifotografavo prie Londono „skvoto" – negyvenamo buto, į kurį mėgino veržtis tamsiaodžių gauja, durų. LR 2003.

Squat , išvertus iš anglų kalbos, reiškia neteisėtą apsigyvenimą tuščiuose ar apleistuose namuose. 7MD 2005.

Squat
- kas tai? [...] Squat’ as, tai - patalpa, užimta be savininko žinios ir nemokant jam už jos nuomą. londonozinios.com inf. 2006.
ir atsakymo į klausimą "kas yra svarbu?". [...] „Skvotai" – tai dažniausiai apleisti namai, kuriuose nelegaliai apsigyvena gana uždaros, neretai su miesto valdžia ir policija konfliktuojančios laisvamanių bendruomenės. intern. inf. 2007.

Šiais laikais skvoterių okupuotos vietos – skvotai – tampa ne tik gyvenamąja vieta, bet ir bendruomenės centrais, kur vyksta renginiai, meninio ir ekologinio švietimo užsiėmimai, susitikimai ir pan. blogorama.lt inf. 2010.

Skvotai visada yra pritvinkę praėjusių gyvenimų kvapų ir aš galvojau apie visus šituos keistus daiktus, kurių buvo perpildytas kambarys. Gabija Grušaitė „ Neišsipildymas", 2010.

Kad vėl galėtume kalbėti ir rašyti, turime vėl klajoti, o kad galėtume vėl klajoti, mums reikia naujų miestų, naujų vietų klaidžioti, iš dalies kuriamų iš paniekos ir nepatogumo, iš tų pačių kalbos ir urbanistikos griuvėsių. Tai nėra radikalaus perstatymo planas, kuriam būtina griauti, užtenka įsisavinti tai, kas jau pastatyta, ir suteikti tam dvasią, grąžinti miestui skvotą , o pisimuisi – erosą. ŠA intern. inf. 2014.

Vakarėliai skvotuose. Gabija Grušaitė „Stasys Šaltoka. Vieneri metai", 2018