LT EN
spoileris1 gaubtas prie automobilio kėbulo, mažinantis oro pasipriešinimą ir gerinantis ratų sukibimą su kelio danga (Interleksis)
Originalo forma spoiler
Atitikmenys aptakas (KP leksika, skoliniai)

Vartosenos pavyzdžiai

[...] lieti ratlankiai, sport. sėdynės, spoileriai. R 1994.

Žinovas atkreips dėmesį į plačius Avus ratus, nepaprastai subtilų spoilerį ir galingą priekinį radiatorių […]. T. Eggen „Dizaineris", 2005.

Tu be didelio vargo jį nuplausi, pakeisi sėdynių apmušalus, galbūt papuoši keletu lipdukų ar nauju spoileriu , tačiau vargu ar tepsiesi rankas, sužinojusi, jog variklis remontuotinas iš pagrindų. C 2008.

Yra ne vienas zmogus smarkiai apsinuodyjes nuo epoksidiniu dervu, cia tas budavo dazniausiai kur kepa spoilerius tiuninginius masinoms. intern. kom. 2012.

Spoilerius (aptakus) krovininiams automobiliams gaminame nuo 1995 m. Gaminame spoilerius MAN, DAF, SCANIA, VOLVO, Mercedes-Benz, Renault, IVECO, ir kitų gamintojų vilkikams. intern. r. 2016.

Lygesnis dugnas, nuolaidus bagažinės dangtis ir stogo liniją prailginantis spoileris, masyvūs ortakiai, iš priekinio bamperio srautą paleidžiantys pro ratų arkas, leido subalansuoti aerodinaminį pasipriešinimą iki 0,34 Cd koeficiento, kuris nesvetimas gerokai žemesniems sedanams. intern. delfi.lt. 2016.