LT EN
breinstormas idėjų ir sprendimų kūrimo būdas, kai grupė žmonių spontaniškai išsako visas į galvą šaunančias mintis
Originalo forma brainstorm
Kitos formos brainstormas
Atitikmenys minčių lietus, idėjų generavimas ar kūrimas, smegenų šturmas
Susiję žodžiai breinringas, breinstormingas, breinstorminti

Vartosenos pavyzdžiai

Na cia ir buvo brainstormas toks, trumpai issakiau savo nuomone situo klausimu, nesigilinau i jusu diskusijas per daug, ne mano sritis cia:) intern. kom. 2005.

Nekenčiu „brainstormų". Vengiu tokių kategoriškų pareiškimų, kai galiu, bet šiuo konkrečiu atveju negaliu. Esu dalyvavęs nesuskaičiuojamame kiekyje tokių susirinkimų ir esu tikras, kad tai yra visiška laiko gaišatis. Blogiausia yra tai, kad „smegenų šturmavimas" kaip tik ir rengiamas, kai laiko atlikti užduotį yra labai mažai. Tada atima iš jo dar daugiau ir normaliam darbui dirbti išvis nebelieka. Turiu konspiracinę teoriją, kad Lietuvos verslą ir paslaugų rinką labiausiai luošina „brainstormai". intern. inf. 2008.

O brainstormingas ir teorinis kūrinio analizavimas nieko gero neduoda. Muzikoje brainstormingas yra tiesiog prisiminimas ką tu jau girdėjai, kas tau patinka... ir kaip beždžioniukės mes tiesiog kartojame jau mums žinomus kūrinius ir stilius patys galvodami,kad čia tie muzikiniai fragmentai atsiranda iš „kažkur".... norint tikrai gero rezultato - brainstormą išsiųskite pirmu reisu... nes tai tik prisiminimas. intern. kom. 2008.

Pasak reklamos agentūros „Not Perfect | Y&R" direktoriaus Paulius Senūtos, idėjų generavimas, arba „brainstormingas", virtęs kone bendriniu žodžiu. „Šiandien bet kokia diskusija vadinama „brainstormu", todėl kartais jau neaišku, ką žmonės turi galvoje tardami tą žodį", – kalbėjo jis. Vilniaus diena (intern.) 2008.

Čia tik chaotiškas breinstormas, arba, kaip sakytų latviai „prata vetra" - kai sakomos pačios kvailiausios, beprotiškiausios ir kurioziškiausios idėjos ir jų niekas nekritikuoja, jos tik užrašomos. Toks yra breinstormo pirmasis žingsnis. intern. inf. 2009.

Visa tai buvo sukurta ne politiniais dekretais, ne kolektyviniu ekspertų „breinstormu" ir ne žiūrimumo rekordus mušančiais šou. Naujasis Židinys 2016.