LT EN
fankas bliuzo ir soulo elementų turinti populiarios šokių muzikos kryptis
Originalo forma funk
Kitos formos fanki, funk, funky, fank, funkas
Susiję žodžiai fankinti, fankiškas, fankovas

Vartosenos pavyzdžiai

[...] kylanti didžiausių Olandijos diskotekų ir radijo stočių žvaigždė Engas Bo Kho sugeba prie viso to taip pridėti soul-džiazo ir Lotynų Amerikos funk muziką, jog publika be vargo pasiekia tobulą transą. LR 1994.

Funko aerobika, primenanti gatvės šokį. LR 1997.

Išties puikus, persunktas „soul", „funky" stiliaus gitarų bei chorinio skambesio darbas, kuris pradeda naujojo Peterio albumo reklaminę kampaniją. Veidas 1997.

Mėgstančios šokti merginos pasirinktų savotišką šokio atmainą – „hip hop",„fank" aerobiką. Laima 1997.

Publika estų strypčiojimą ir dainavimą pagal fanki, disko ir hauso muzikos sintezės fonogramą priėmė nelabai šiltai. LR 1997.

Visa kita - metų ar dvejų senumo „drum'n'bass", džiazo ir fanki kompozicijos. LR 1998.

[...] 1988 metais mokiausi B. Dvariono muzikos mokykloje, griežiau smuiku, vienas mokytojas pasiūlė išbandyti jėgas dainuojant džiazroką ir funky popmuziką. R 1998.

Kritikų teigimu, „Snooze" - daugiausia žadantis ir originalus prancūziškas šokių muzikos projektas. D. Dalcanas turi Vest Indijos gyventojų kraujo ir mėgsta „funk". LR 1998.

Kažkoks fanko ir indie mišinys, man visai patinka. Povilas Šklėrius „Mano tėvas, mano sūnus", 2017.


Patchanka - neįtikėtinas mišinys, suplaktas iš fanki, salsos, repo, flamenko, ska, ir arabiško rai, pasūdytas nesudėtingais ispaniškais, prancūziškais, angliškais, arabiškais ir portugališkais tekstais, koncertuose virtęs tikru sprogstamuoju užtaisu. Lux 2005.

Vyks daugybė renginių, vienas jų - Viliaus paveikslų galerijos kieme nuskambėsiantis Kauno bigbendo ir garsiausių Lietuvos džiazmenų koncertas „Samba del grigo" - daug funky, latin ir hiphopo stiliaus muzikėlės! Panelė 2006.

Nors naujos plokštelės [M. Mikultavičiaus. - R. M.] ne tik viršelis, bet ir dainos niūrios, koncertas anaiptol neužkrės gedulinga nuotaika. Tai vakaras, kurį praskaidrins roko, džiazo ir fanko gaidos. TV diena. 2008.

Pirmas kartas Gatvės muzikos dienoje įvyks ir grupei „Naktinė pufaika", grojančiai linksmą roką su fanko motyvais ir žemaitiškais tekstais. intern. inf. 2008.

Jis yra tiesiog gimęs atlikti bliuzą, sugeba puikiausiai interpretuoti funky , roką, R & B ir daug kitų muzikos stilių. Versus (intern.) 2010.