LT EN
fenzinas paprastai neprofesionalus leidinys, kurį leidžia tam tikro dalyko (tam tikro literatūros žanro, muzikos pakraipos ir pan.) mėgėjai (Vikipedija)
Originalo forma fanzine
Kitos formos fanzinas
Atitikmenys mėgėjiškas žurnalas
Susiję žodžiai zinas

Vartosenos pavyzdžiai

Neatsitiktinai „Ore" stilius, kalba primena mėgėjiškus leidinukus, vadinamus fenzinais. Lietuvos aidas 1999.

Mes norėjome įkurti tikrą fantastų klubą, tačiau nelabai įsivaizdavome kaip tai padaryti. Kas šiuo klausimu patartų – nežinojome. Todėl iš pradžių 1987 m. pavasarį vėl pradėjome leisti naujus fantastinius fenzinus. Tai buvo rankraštiniai leidiniai. intern. inf. 2007.

Šis dalykas trupiau dar vadinamas zinais yra mėgėjiškas žurnalo variantas, tačiau turinti nemažai šiandieninių blogų savybių - dažnai rašomas pirmuoju asmeniu, daug subjektyvaus požiūrio, necenzūruojamas. Fenzinų būta įvairių tiek teminių, tiek apie tai ką matai pro langą. Vyravo muzikinės krypties leidiniai, tačiau savo vardą užsitarnavę buvo ir naujai gaivinamos pagonybės, sXe ir panašių požiūrių skleidėjai. [...] Vienu metu net būdavo juokaujama, kad šių leidinių yra daugiau nei pačių skaitytojų. Visgi pakankamai greitai susiformavo ir tam tikras šių leidinių elitas, kuriuos leido įdomiai ir nenuobodžiai sugebantys rašyti žmonės. intern. inf. 2007.