LT EN
butikas prabangių (autorinių) drabužių ir aksesuarų parduotuvė
Originalo forma boutique
Kitos formos butykas, boutique, boutique'as, butique
Atitikmenys krautuvė, krautuvėlė, parduotuvėlė, specializuota parduotuvė, parduotuvėlė (VLKK konsultacijos, remiamasi V. Valskio nuomone GK)
Susiję žodžiai butikinis

Vartosenos pavyzdžiai

Jums nereikia keliauti į Paryžių, nes yra „Stikliai boutique "! LR 1997.

Tačiau prancūziškų natūralaus šilko naktinių ir peniuarų „Apranga" užsisakyti neketina, nes jie yra nepaprastai brangūs, tinkantys prekiauti tik Butique" parduotuvėse. Laima 1997.

Prancūzijoje „L'Opera de Vajage" butikais (boutique) vadinamos parduotuvės, įrengtos pagal griežtus reikalavimus, prekiauja prestižiniais gaminiais: rankinėmis, piniginėmis, avalyne, kitais aksesuarais. LR 1996.

[...] parfumerija pelną neš tik tada, kai jos bus gausu: šimtai rūšių flakonėlių. Nieko nėra prasčiau, kai tavo „boutique" - tik 2-3 lentynos. Moteris 1998.

Neseniai Rusijoje buvo atidarytas pirmasis Prancūzijos juvelyrinės kompanijos „Chaumet" butikas. R 2004.

Jūsų karjeros kelias itin vingiuotas; Kaip atsitiko, kad iki 35-erių prekiavusi nekilnojamuoju turtu staiga prieš pusmetį Vilniuje atidarėte pasaulinių brendų, prabangių drabužių butiką „Įvaizdžio namai"? Ieva 2005.

Pernykštės „Ferre" kolekcijos basutės boutique vitrinoje ar ant damos kojytės reikštų viena: boutique bankrutavo. Laima 2005.

Madingo rajono statusą atspindi ir garsiausių dizainerių butikai, išsimėtę po Rue du Roi-deSicile ir Rue des Rosiers. Ieva 2006.

Po Notre Dame laukia pasivaikščiojimas Lotynų kvartalo - šiauriau nuo Senos upės esančio rajono - gatvelėmis, kuriose gausu įvairiausio stiliaus, įvairiausių šalių virtuvėms atstovaujančių kavinių, taip pat parduotuvių, „butikų" ir ko tik širdis geidžia. blogas.lt kom. 2007.

Jei kažkam naujasis G9 prekybos centras pasirodė per mažai prabangus, siūlau pavarvinti seilę į Vilniaus vartų boutique alėjas. intern. kom. 2007.

OPTIC CITY. Tai išskirtinių boutique stiliaus optikų tinklas. Mes siūlome pačias įvairiausias, garsiausias pasaulyje akinių kolekcijas, tiek solidiems klasikos šalininkams, tiek tendencijas sekantiems mados gurmanams. rekl. 2008.

[...] butyko ji [drabužių dizainerė] neturi. Pravda 2008.

Ir negi "Rimi" tiki, kad tokia fragmentuota, neaiški ir sudėtinga komunikacija, padės vartotojams susivokti kas vyksta? Juk mes dauguma esame tinginiai pasukti savo pilkąsias, ypač, kai kalbama apie prekybos centrą, o ne kokį grand butique. intern. inf. 2008.

[…] Natalie PORTMAN (27) irgi atvyko į Paryžiaus mados savaitę, tačiau laisvalaikį šiame mieste leido ne naršydama tarp kabyklų prabangiuose boutique , o vaikštinėdama su tėvais. Žmonės 2008.

Apie tuos, kurių net nerasi paprastoje batų parduotuvėje, o tik prabangiame boutique ir kurie kainuoja ne mažiau nei šilti aulinukai, o dažniausiai - keturženkles sumas. delfi.lt inf. 2008.

Šios kolekcijos drabužių galima įsigyti ir 8 svarbiausiose „Sonia Rykiel" boutique parduotuvėse. Versus (intern.) 2010.

[...] į centrines gatves įsispraudusių „butikų" vitrinos, gėjų klube iki aušros šėlstančius kūnus saugojantys policininkai [...] Toks Belgradas šiandien pasitinka atvykėlį. delfi.lt. inf. 2013.

[pirštines] pasiuvo Vilkinių močiutė, kai panašias pamačiau prabangiame senamiesčio butike. Kotryna Zylė „ Sukeistas", 2019.