LT EN
spa sveikatinimu ir malonumu grindžiamos sveikatos profilaktikos ir grožio procedūros (vartojamas ir prk. reikšme); spa procedūroms naudojama kosmetika ir kai kurie maisto produktai (šokoladas, pienas, kava)
Originalo forma spa < sanus per aqua
Kitos formos SPA

Vartosenos pavyzdžiai

Modernus SPA yra centras, kuriame teikiamos profesionalios sveikatos priežiūros, profilaktikos paslaugos ir atliekamos grožio procedūros. [...] Vanduo yra pagrindinis SPA elementas, apie kurį sukasi kitos dalys: natūralaus gydymo metodai, judėjimas ir grūdinimasis, dieta ir sveika mityba, estetinės procedūros. Veidas (intern.) 2007.

Nuo šio pavasario Lietuvoje pradeda veikti asociacija, kuri rūpinsis SPA (lot. Sanus per aqua – sveikata per vandenį) paslaugų kokybe ir specialistų kompetencija šioje srityje. [...] SPA asociacijos nariai, suvokdami šiandieninę rinkos situaciją bei matydami sunkumus, su kuriais susiduria spa klientai, įsitikinę kad jų sukaupta patirtis yra būtina siekiant šviesti Lietuvos visuomenę apie SPA paslaugas, jų teikiamą naudą ir formuoti kokybės reikalavimus, kuriuos turi atitikti SPA institucijos. anonsas.lt. inf. 2007.

As taip pat labai daug ka naudoju is avon kosmetijos. Labai patinka kompleksinis ranku kremas, visi spa gaminiai, negaliu ne vieno iskirti, o jei kalbeti apie SPA gaminius tai galiu pasakytim kad prestiziskiausi pasaulio viesbuciai naudoja SPA serijos gaminius. intern. kom. 2007.

Britai domisi spa turizmu Lietuvoje. [...] Šios kelionės tikslas – parodyti, kad Lietuva yra puiki vieta spa atostogoms, o infrastruktūra ir paslaugos šioje srityje yra labai aukštos kokybės. Spa atostogos ir spa savaitgaliai šiuo metu Jungtinėje Karalystėje yra labai populiarūs, todėl esame tikri, kad po kelionės pasirodžiusios publikacijos sudomins britų turistus, kurie rinksis Lietuvą kaip spa šalį, dėl to turėtų padidėti įvažiuojamojo turizmo srautai į Lietuvą ne sezono metu. tourism. lt. inf. 2008.

Buvau druskininku spa, o pries tai daug kartu buvusi akvaparke. intern. kom. 2008.

Auto SPA /TAUSOK MANE! vieš. inf. degalinėje, Vilnius, 2011.