LT EN
samitas valstybių vadovų susitikimas
Originalo forma summit
Kitos formos summitas
Atitikmenys vadovų susitikimas, viršūnių susitikimas

Vartosenos pavyzdžiai

Sunku patikėti, kad Maišiagalos samito kaladėje būtų sušmėžavusi Palangos korta, bet prie alaus kas nors galėjo ir pajuokauti: „Ką, leišiai, jums iš tukrųjų gaila kelių juodojo aukso lašų?" LR 1996.

Na, taip, kaip susikirto Kirkilo rėmėjų interesai, ir tada Uspaskichas papasakojo apie summitą pas Pinskų. alfa.lt inf. 2008.

Pažymėtinas ir dieną prieš viršūnių susitikimą vyksiantis vadinamasis ES mini-summitas, kurį gana garsiai išreklamavo Lenkija ir apie kurio tikruosius tikslus kažkodėl nelabai norėjo kalbėti Lietuvos URM. intern. inf. 2009.

Be to, laikraščiui „The Financial Times" jis užtikrino, kad „Rumunijoje NATO samito metu bus galima rengti taikias protesto akcijas". intern. inf. 2008.

Likus savaitei su trupučiu iki Europos Sąjungos „samito" Vilniuje aš nelinkęs pulti į pesimizmą dėl jo baigties. 15min.lt inf. 2013.

Galima daug kalbėti, kokia bloga yra dabartinė Ukrainos valdžia, kaip ji negerbia europietiškų žmogaus teisių ir demokratijos vertybių, bet žinau viena – jei Vilniaus Summite sutartys su Ukraina nebus pasirašytos, – Kremlius džiūgaus tai laikydamas savo sėkme ir pergale kovojant už jiems artimą geopolitinę Ukrainos kryptį. 15min.lt inf. 2013.