LT EN
gorgoncola minkštas, baltas ar gelsvas itališkas karvių pieno sūris su mėlynai žaliais pelėsiais viduje
Originalo forma gorgonzolla
Kitos formos gorgondzola, gorganzola, gorgonzolla, gorgonzola

Vartosenos pavyzdžiai

Tokio sūrio Italijoje nėra, bet yra jo pasakiško skonio brolis, taip pat kaip „roquefort" su mėlynais pelėsiais - „gorgonzola". LR 1996.

Salierai su gorgoncola ir skrebučiais. inter. inf. 2005.

Keptas mėsos rinkinys, patiekiamas su kukurūzų duonos ir Gorganzola sūrio užkepėle bei įvairių pipirų padažu. inter. inf. 2005.

Dar gali įeiti grybai, „gorgonzolla", riešutai, virtas kumpis, krevetės, lašiša, konservuoti žirneliai. inter. inf. 2005.

Tame kaime gorgondzola imta gaminti prieš daugiau nei tūkstantį metų. inter. inf. 2005.

150g gorgonzolos sūrio. receptai.man.lt inf. 2008.

Picos tešla, grietinėlė, sūris mozarella, sūris gorgonzola, sūris parmezanas, raudonėlis. intern. inf. 2008.

Figų su gorgoncola, ir jeigu galima, daugiau figų. Undinė Radzevičiūtė „Frankburgas", 2010.