LT EN
trekingas aktyvus ilgos distancijos ėjimas pėsčiomis
Originalo forma tracking
Susiję žodžiai trekinimas, treklistas

Vartosenos pavyzdžiai

Kitas rytas prasidės ’’ trekingu’’ - kelione pėsčiomis, kuri truks net 5 dienas. Mes keliausime rododendrų mišku, džiunglėmis... kuriose gausu laukinių beždžionių. intern. inf. 2006.

Labiausiai tikėtina, kad ilgose varžybose trekingo etapas apims nuo 1 iki 2 dienų. Dviejų dienų varžybose toks etapas gali tęstis apie 50 km. Ir užimti apie 8 val. Kaip reikia ruoštis trekingo etapui? Visų pirma reikia ilgą ir lėtą bėgimą mainyti su greitu ėjimu įveikiant įvairius maršrutus, nešantis kuprinę. Reguliarus 2-3 val. ėjimas-bėgimas, taip pat rečiau atliekamas, tačiau dar ilgesnis trekingas, leis jums patikimai jaustis per varžybas. intern. inf. 2008.

Tai vidutinio intensyvumo kelionė, tinkanti tiek mėgėjams, tiek pažengusiems. Trekingo distancija derinama su Jūsų fiziniu pasirengimu. Ėjimo distancijos tikslas- apie 60-80 km (apie 20 km per dieną). intern. inf. 2008.

Trekingo gidai, virėjai ir nešikai. Priklausomai nuo trekingo trukmės, jūsų daiktų sunkumo - nuo 2 iki 5 USD (eur, vietine valiuta) už dieną. Sumą visada galite pasitikslinti su jūsų kelionės organizatoriumi. intern.inf. 2015.