LT EN
vamp vyrus viliojanti moteris
Originalo forma vamp
Kitos formos vampas
Atitikmenys moteris viliotoja

Vartosenos pavyzdžiai

Ji labai anksti sukūrė, sugalvojo save – pasaulietišką moterį ir vampo stiliaus menininkę. 7MD 1997.

„Snieguolės" įvaizdį daugelis vyrų mėgsta daug labiau nei vamp stilių. R (Br) 1998.

VAMP
moteris su niekuo nesumaišysi. Įspūdinga, vyrų galvas iš karto susukanti egzotika. Moteris, kuri yra tokia kerinti, jog gali žvelgti į akis lyg žiūrėtų į patį sielos dugną. Ji susimedžioja vyrą kada panorėjusi... jeigu iš vis jo nori. Moteris tiesiog... vampyrė. intern. inf. 2006.

Tai žodžio vampyras trumpinys, tačiau mados žodyne ši reikšmė kiek kitokia. Vamp moteris - viliotoja, avantiūristė, vedanti vyrus į beviltiškumą ar pražūtį. intern. inf. 2008.

Rihanna: mergaitė ir vamp stiliaus moteris kartu. intern. „Man patinka žaisti abejomis mano asmenybės pusėmis - būti tai mergaite, tai vamp stiliaus moterimi. Būtent tai paįvairina mano stilių". intern. inf. 2008.

Ryškiausias „vamp" makiažo vaidmuo atitenka lūpoms - skaistaus raudonio lūpdažis užbaigia pribloškiantį įvaizdį. intern. inf. 2008.

Kaip ir daugelis kultinių įvaizdžių mados istorijoje, Vamp įvaizdis pasirodė kino juostoje: 1915 metais amerikiečių studija Fox sukūrė filmą „A fool there was" („Gyveno kartą kvailys"). Pagrindinį vaidmenį atliko paslaptinga asmenybė su tamsia praeitimi, tamsiai apvestomis akimis, tikrai grėsmingu ir hipnotizuojančiu žvilgsniu. Jos vardas buvo Theda Bara; ji – pirmoji istorijoje moteris, pavadinta Vamp. delfi.lt inf. 2008.