LT EN
skrebukingas įvairių objektų dekoravimas įvairiais priedais - piešiniais, karpiniais, sagomis, juostelėmis, gėlėmis ir kt.
Originalo forma scrapbooking
Kitos formos scrapbooking'as, scrapbooking
Atitikmenys skrebinimas (vartosena); iškarpų albumų kūrimas (VLKK)
Susiję žodžiai bukeris1, scraplifting'as, skrebinti, skrebukas

Vartosenos pavyzdžiai

Scrapbooking /Skrebukingas - (angl. „scrap" - „iškarpa" ir „book" - „knyga, dėti į knygą") - tai meniškas, originalus nuotraukų albumų dekoravimo būdas. Tačiau scrap-albumai - tai ne šiaip nuotraukų albumai, tai - albumai-istorijos, dienoraščiai, užrašinės, kurios kartu su nuotraukomis saugo jūsų atminus, susijusius su svarbiais įvykiais, brangiomis akimirkomis (tai gali būti vaiko piešiniai, pirmoji sruoga, išplėštas sąsiuvinio lapas su pirmu rašinėliu, pirmas meilės laiškelis, išdžiovinta gėlė, bilietas į kiną, kelionių bilietai ir t.t.). intern. kom. 2009.

Manau dauguma jau patyrusių skrebukių ir ne tik naudojasi kompiuteriu skrebindamos. Siunčiasi gražesnius šriftus aprašymams ir pavadinimams, spasudinasi kaikuriuos elementus ir netgi kuria skrebukus kompiuteriu. Taigi šiek tiek kompiuterio ir šiek tiek popieriaus ir mes turime mišrujį skrebukingą. Kitaip tariant tai skaitmeninio ir tradicinio skrebukingo mišinys. intern. kom. 2009.

Ilgą laiką mezgiau mintis apie kursus, seminarus ir šiaip smagius susitikimus, kuriuose pristatyčiau žmonėms kas gi per žvėris tas skrebinimas (skrebukingas):) - ir pagaliau, vakar, įvyko pirmasis toks renginukas, sakyčiau mini-seminaras, kurio metu ne tik pristačiau skrebinimą, bet ir įgijau daug patirties, užvirė naujų minčių vulkanai ir buvo sukurta DAUG puikių atvirukų-kūrinukų:D. intern. kom. 2009.

Pastebėjau kad scrapbooking'e turime daugel užsislapsčiusių sekėjų, stebėtojų, ir gerbėjų. intern. kom. 2009.

Tad scrapbooking yra suporavimas nuotraukų su bent kokiu mediumu - ar tai ant popieriaus, dekoruotų objektų, juvelyrikos, audinių, albumų, dienoraščių. intern. kom. 2009.

Iškarpų albumai /„Scrapbooking". Nuo XV a. žmonės kūrė unikalias iškarpų knygutes ir užrašines (angl. scrapbook), kuriose kaupė receptus, laiškus ar iškarpas. Tokios knygutės išsaugodavo prisiminimus ar primindavo neužmirštamas akimirkas ar nuotaikas. [...] Kiekvienas albumo lapas dekoruojamas naudojant piešinius, auksavimo techniką, džiovintus lapus, nėrinių juosteles, sagas, laikraščių skiautes ir pan. Kursuose perprasite šios technikos subtilybes, patys pasigaminsite savo albumo puslapį, kuriame įamžinsite atsineštą nuotrauką. intern.inf. 2010