LT EN
meinstrymas tai, kas būdinga, įprasta kuriai nors veiklos sričiai, jos raiškos formoms, džn. apie kultūrą ir meną
Originalo forma mainstream
Kitos formos meinstrimas, mainstrymas, mainstreamas, mainstream, main stream'as, mainstream'as
Atitikmenys populiarioji kultūra
Susiję žodžiai meinstryminis, meinstryminis

Vartosenos pavyzdžiai

Filmuose dauguma iš jų negvildena kinematografinės raiškos problemų, nežaidžia žaidimų, jie labai toli nuo keliamų mainstreamo ar ekraninio žanro klausimų. LM 1997.

Grupė tada buvo vadinama alternatyviojo mainstreamo atlikėjais. Saugok sveikatą 1997.

Jo kūrybinę sėkmę lemia pasirinkta roko mainstrymo kryptis. R 1993.

Bet tokius konkursus rengti, pasikviesti garsiausių režisierių filmus „pirmam krikštui" postsovietinės šalys galimybių tiesiog neturi ne tik dėl bendros prastos ekonominės situacijos, bet ir dėl jos diktuojamos nepaslankios kino teatrų repertuaro politikos, menkų alternatyvaus mainstreamui kino platinimo galimybių. LM 2002.

O Lietuva yra didelis vientisas blynas, - na, žemėlapy tai yra tiesiog mažas blyniukas, - kurio keturi penktadaliai muzikinio „padažo" iš esmės yra toks tautinis mainstreamas. LM 2003.

Bene pirmąsyk per šiuolaikinio meno dešimtmetį Lietuvoje pats apibrėždamas [...], kas yra šiuolaikinis menas, ŠMC įtvirtina savo kaip veik viso Baltijos regiono mainstreamo meno kolekcionieriaus, formuotojo ir monopolisto teises. ŠA 2004.

Tai galima pasakyti ne tik apie rusų kiną: pasaulinis „meinstrimas" taip pat liovėsi džiuginęs naujovėmis. 7MD 2006.

Sudaryta pasitinkant naująjį tūkstantmetį [...], paroda visiškai atsiribojo nuo platesnio šio laikotarpio kultūrinio konteksto o juk tai metas, kai šiuolaikinis britų menas tapo mainstream dalimi, kitaip tariant – tikruoju popkultūros nariu. ŠA 2006.

Taigi lietuviškas pankų andergraundas taip niekada ir netapo jokiu meinstrymu (pasitaikė tik atskiri išsigimimo atvejai). O gal nebuvo ir jokio andergraundo, mes matėme tik nevykusio ir išoriškai efektingai atrodančio meinstrymo apraiškas. ŠA 2007.

Jei kas ir tapo mainstreamu, tai vadinti viska „minimal" kaip pries du metus viskas vadinosi „electro house" intern. kom. 2007.

Nors tai ir gana tendencingas nekuklumas, tačiau Domas Noreika yra „meinstrymo" dalis. 7MD 2008.

Valdiškos muziejinės institucijos ir galerijos vos ne vos vegetuoja [...], o kitos ir toliau žengia koja kojon su mase (pavadinkime ją ir kitokiais, žargono terminais - „brendu", „mainstrymu", nuvorišais ar dar kaip nors kitaip). 7MD 2008.

Kodėl kostiumų dizaineris turi žinoti, kas yra mainstreamas , jeigu jis bando sukurti kažką unikalaus, nepanašaus į kitą? pravda. 2008.

Galimas daiktas, po kiek laiko visai nebebus šitos sąvokos „mainstreamo literatūra". intern. inf. 2008.

Pasak vieno šaltinio, sąvoka hipsteris kilo iš slengo, apibūdinančio žmones bėgančius nuo „meinstrymo" (angl. mainstream), klausančius alternatyviosios muzikos, besidominčius nepriklausomu kinu ir skaitančius tokius žurnalus kaip Vice. balsas.lt inf. 2010.

Arba jeigu tiesiog nenori priklausyti main stream‘ui ir ieškai kažko alternatyvaus - šitas straipsnis yra tau. delfi.lt inf. 2010.

Dalis jaunų produktų/paslaugų neturi autoriteto savo srityje ir kaip išsigelbėjimas telieka mainstream’ as. intern. kom. 2010.

Jūs ir Danutė Kalinauskaitė. Jei nebūtumėt draugės, būtumėt didžiausios varžovės? Jūs abidvi dabar - lietuvių esė meinstrymas ? - Kai esi meinstryme - esi populiarus lavonas. Neturiu ir neturėjau kūryboje varžovų. Draugų - taip pat. Žmones sieja pasaulėjauta. Gali sieti tokie patys masalai žuvims gaudyti, kroksai, daržai ir pinigai. Na, bet pinigai jau irgi pasaulėjauta. intern. inf. 2012.

Bet juk negali būti taip, kad ir meinstrymo ekonomistai, ir vadybininkai arba kitaip – ir individualistai, ir holistai – būtų teisūs. delfi.lt inf. 2015.