LT EN
trendas kas madinga, kas šiuo metu aktualu ar įdomu
Originalo forma trend
Atitikmenys mada, polinkis, tendencija
Susiję žodžiai trendi, trendingas, trendinis, trendseteris

Vartosenos pavyzdžiai

Daugiau nei aštuoni milijonai amerikiečių ir 11 tūkstančių britų jau yra tapę grožio chirurgų pacientais, dauguma - moterys. Niekas neabejoja, kad šis naujas „trendas" į paprasto piliečio sąmonę skverbiasi per televiziją. Moteris 2005.

Ir ką gi mes turime? Kad reklama internete nors ir yra naujas trendas, tačiau ne visada efektyvi, nes jos patikimumas gan mažas. intern. kom. 2007.

Lietuvoje kol kas nėra autoritetingų žmonių, kurie savo futuristinius matymus paverstų pasaulinio lygio trendu . Kol kas turime tik importuotojus ir vietinės reikšmės mados stabilizatorius. Pravda 2008.

2008 metų trendas. intern. inf. 2008.

Dienos neįsivaizduoju be... be saulės, be juoko, be pykčio, be kūrybos, be BMW, be „Proctel&gamble", be „Coca cola" ir kitų trendų. Playboy 2008.

Panašu, kad stabilizacinis reikalas baigėsi - nafta pinga, rublis vėl vis aiškiau krenta. Ir vėl jau rublio atsilikimas nuo buvusio lito - dvigubas, lyginant su tuo, kuris buvo vos prieš keletą metų. Taip, jau vėl viršija 20 rublių už litą. Ir tai jau ant pusę mėnesio besilaikančio kol kas dar gana tiesinio trendo - grubiai, 3 rubliai per savaitę. intern. inf. 2015.