LT EN
semplas muzikos kūrinyje panaudotas garso įrašas ar įrašo atkarpa
Originalo forma sample
Kitos formos samplas, sampl'as
Susiję žodžiai sempleris, semplingas, sempluoti

Vartosenos pavyzdžiai

Kas dar nesate girdėję, pabandykite įsivaizduoti jo muzikos stilių: hip-hop bytai, elektroninės muzikos garsai, jazz instrumentai, iš pastarojo stiliaus pasiskolinti retų ir nepopuliarių įrašų semplai. intern. inf. 2004.

Aš savo bosais ar semplais rodau kas aš. intern. inf. 2007.

"Fmt" dalyje galite rasti visą jums reikalingą informaciją apie garso failą: audio formatas, kanalų skaičius, diskretizavimo dažnį, bitų skaičių per samplą. intern. inf. 2007.

Girdejau kad daug kas muzika daro ir kuria is gatavu semplu (jau buna bosas gatavas, akomponentas bugnu lupas ir t.t.) ar kazkas panasaus. intern. kom. 2008.

Kad ten nieko nepakeista, semplai suklijuoti ir tiek. intern. kom. 2009.

Kiekvienoje programoje garsų (samplų) yra tikrai nedaug, todėl atsisiūskime jų daugiau iš visokių torrentų. intern. kom. 2010.

Ir būtent jie klijuoja visą albumą į vieną visumą, kuri skamba labai gaiviai, kažkiek gal net naujai – kai kur lyg tarp kitko pasigirsta havajietiškas metalofonas, papildydamas ir taip jau margą garsų, samplų paletę. intern. inf. 2010.

Albumo aranžuotės puošiasi ne vien sausais semplais , bet ir gyvais instrumentais. „Despotin" chebra šioje liežuvių ir bytų odisėjoje viešumon iškelia jiems rūpimas politines, socialines ir seksualines problemas. „Vilniaus dienos" priedas 2010.