LT EN
kastingas (aktorių, manekenų) atranka
Originalo forma casting
Kitos formos casting'as

Vartosenos pavyzdžiai

Nematomas manekeno darbas: lankymasis atrankose „kastinge", laukimas užkulisiuose, stumdymasis, persirenginėjimas, nervų tampymas. Malonumas 1997.

Milane jos laukė 1,5 mėn. juodo darbo po 25 kastingus per dieną ir beveik jokių poilsio dienų! Panelė 1998.

P. S.
Atvykite į manekenėms organizuojamus kastingus. Laima 1999.

Apie reklamos verslą, personažų atranką [...] pasakoja atrankos agentūros „Editos kastingas " direktorė Daiva Jovaišienė. R 2005.

Buvau per jauna, nepatyrusi, gana uždara, pripratusi prie savo draugų rato. Ištisas dienas lakstydavau iš vieno kastingo į kitą, bet jokių rezultatų. Panelė 2006.

Buvau viename kastinge , sakė per plona, užsimoviau vienas kelnes, tai tos nukrito. Panelė 2007.

Eilinė diena mokykloje. Pertrauka. Stoviu koridoriuje, merginų ratelyje, smagiai šnekučiuojamės. Netikėtai prie mūsų prieina jauna moteris, nužvelgia visas nuo galvos ligi kojų, paklausia, kiek mums metų. Ir dviems aukščiausioms (man ir draugei) pasiūlo dalyvauti lyg ir modelių atrankoje, kažkokiame kastinge... alfa.lt inf. 2007.

Reklamos ar vadinamojo kastingo agentūra gali gyvuoti vidurio Lietuvos kaime? Galvoje netelpa [...]. Kitoks miestas. Žurnalo „Miesto IQ" straipsnių rinktinė. 2010 (2008-2010).

Bet aš galėčiau surengti kastingą , iš šimto norinčiųjų tu galėtum išsirinkti šešis tinkamiausius. Undinė Radzevičiūtė „Žuvys ir drakonai", 2013.

tada - 1997 - dar tęsėsi modelių ir visokių misių bumas, visos aukštesnės nei 170 cm ir plonesnės nei 51 kg veržėsi į kastingus, o didžiausias komplimentas buvo „atrodai kaip modelis". Virginija Kulvinskaitė „kai aš buvau malalietka", 2019.