LT EN
krakeris žmogus, kuris nelegaliai įsibrauna į kompiuterių sistemas
Originalo forma cracker
Kitos formos krekeris, crackeris, cracker'is, cracker
Atitikmenys kompiuterių įsilaužėlis

Vartosenos pavyzdžiai

Tikri "hakeriai" mano, kad dauguma "krakerių" yra tingūs, neatsakingi, nelabai sumanūs ir tai, kad jie gali įsilaužti į kompiuterius, nedaro jų "hakeriais", kaip ir sugebėjimas nuvaryti automobilį dar nereiškia, kad nuvarinėtojas yra automobilių inžinierius. [...] Deja, daugelis žurnalistų vis dar vartoja žodį "hakeris" "krakeriams" apibūdinti. Pagrindinis skirtumas yra toks, kad "hakeriai" kuria, "krakeriai" laužo. Veidas 1998.

O dabar apie tuos, kurie neteisėtai perėmė ir suteršė garbingą hakerių vardą - įsilaužėlius. Juos taip ir reikia vadinti: įsilaužėlis arba crackeris. intern. kom. 2005.

Dažnai yra painiojamos žodžių „hakeris" ir „krakeris" reikšmės. [...] Hakeris yra teigiamas įsilaužėlis, gerai išmanantis kompiuterines sistemas ir turintis gerus programavimo įgūdžius, kuriuos jis naudoja sistemose ieškodamas įvairių saugumo spragų, tačiau jomis nesinaudoja norėdamas pakenkti. Įsilaužėliai, norintys pasipelnyti ar iš piktos valios padaryti žalos sistemai, vadinami krekeriais. intern. inf. 2006.

Nukopijuoti žaidimą nebuvo labai sudėtinga, tačiau žaidimų kūrimo kompanijos įdiegdavo apsaugas nuo kopijavimo. Kai kurie iš šių žaidėjų nusprendė apeiti šias apsaugas ir sukūrė taip vadinamus „cracks" - apsaugų „nulaužimus". Tai, kas prasidėjo kaip paprastas pasilinksminimas, neužilgo peraugo į varžymasi tarp skirtingų grupių, vadinamų „crackers". Toks programinės įrangos įsigijimo būdas nebuvo legalus, todėl cracker'iai susikūrė pravardes (nicknames), kad nuslėpti savo realią tapatybę. intern. inf. 2010.