LT EN
fengšui kinų harmoningos gyvensenos ir harmoningo būsto doktrina (TŽŽ 2001)
Originalo forma < feng vėjas + shui vanduo
Kitos formos feng shui, feng šui

Vartosenos pavyzdžiai

Ne viena pora iš esmės pakeitė santykius, pasinaudojusi feng shui žinovų patarimais ir perstačiusi namie baldus. Cosmo 1999.

Gimimo metai rodo, kuriam iš penkių feng shui elementų, arba stichijų, priklausai. Cosmo 2002.

Feng šui, kurio pavadinimas išvertus iš kinų kalbos reiškia „vėjas ir vanduo", yra senovinis mokymas apie geografiją, architektūrą, etiką ir tikėjimą. Jis aiškina, kaip išdėstyti daiktus, pastatus ir baldus, kad gyvenimas taptų sėkmingesnis ir lengvesnis. LR 2003.

Feng shui mes dažniausiai suprantame kaip vidaus architektūros sritį. […]. Vis didesniais tiražais leidžiamos feng shui knygos ne tik patars, kaip gražiai ir laimingai gyventi, daryti karjerą bei pelnyti pinigus, bet ir pamokys, kaip tapti mage meilės srity. Ieva 2005.

Wheenas pateikia daug pavyzdžių (Tony Blairas savo kabinetą įsirengė tik pasikonsultavęs su feng šui specialistais ir pan.), iš kurių seka visai nedviprasmiškos išvados: gyvename pasaulyje, kur iš vienos pusės – fundamentalizmas, iš kitos – postmodernizmas, o tarp jų – įvairiausio plauko obskurantizmas, tamsumas, New Age, ir net paprasčiausios raganos pradeda primetinėti visuomeninei diskusijai savo standartus. 7MD 2006.

Fengšui - tai būsto praktinė filosofija. statyba.lt.

Jei vonia ir tualetas kartu, žiūrėk, kad unitazas visada būtų uždengtas ir jame nečiurlentų vanduo, kitaip, pasak, feng shui filosofijos, vėjais leisi gerąją energiją. Cosmo 2008.