LT EN
fugu nuodinga dygliapilvi? šeimos žuvis, iš kurios japonai gamina sašim? (Takifugu niphobles)
Originalo forma fugu
Atitikmenys dygliažuv?

Vartosenos pavyzdžiai

Populiariausias patiekalas – žali? dygliažuvi? užkand?l?, arba fugu sashimi, dar vadinama fugu sashi arba tessa. Ji gaminama taip – žuv? fil? supjaustoma taip plonai, kad pro griežin?lius galima pamatyti net l?kšt?s ornamentus. delfi.lt (iš: Geras skonis) 2007.

Fugu
– dygliapilvi? šeimos žuvis, gyvenanti Piet? Kinijos j?roje ir gretimose akvatorijose. [...] Valgoma fugu dalis plonas žuvienos sluoksnis po oda. Kadangi rafinuotas fugu skonis vilioja japonus jau ne pirm? šimtmet?, daugelis nepaiso mirtino pavojaus. Deja, iškeliavusi?? dausas su k?sneliu fugu burnoje skai?ius toks?sp?dingas, kad [...]. R 2008.