LT EN
fugu nuodinga dygliapilvių šeimos žuvis, iš kurios japonai gamina sašimį (Takifugu niphobles)
Originalo forma fugu
Atitikmenys dygliažuvė

Vartosenos pavyzdžiai

Populiariausias patiekalas – žalių dygliažuvių užkandėlė, arba fugu sashimi, dar vadinama fugu sashi arba tessa. Ji gaminama taip – žuvų filė supjaustoma taip plonai, kad pro griežinėlius galima pamatyti net lėkštės ornamentus. delfi.lt (iš: Geras skonis) 2007.

Fugu
– dygliapilvių šeimos žuvis, gyvenanti Pietų Kinijos jūroje ir gretimose akvatorijose. [...] Valgoma fugu dalis plonas žuvienos sluoksnis po oda. Kadangi rafinuotas fugu skonis vilioja japonus jau ne pirmą šimtmetį, daugelis nepaiso mirtino pavojaus. Deja, iškeliavusių į dausas su kąsneliu fugu burnoje skaičius toks įspūdingas, kad [...]. R 2008.