LT EN
čyzburgeris Makdonaldo tinklo restoranuose parduodamas tam tikros rūšies sumuštinis su sūriu
Originalo forma cheeseburger
Kitos formos čizburgeris, čysburgeris
Atitikmenys sūrainis, sūrio sumuštinis, suvožtinis su sūriu
Susiję žodžiai burgerinis, burgerinė, burgeris, fišburgeris, hamburgeris, hesburgeris

Vartosenos pavyzdžiai

Ar nenorėtų jis čizburgerio, bulvių fri arba šuniškos kolos? LR 1994.

Be to, gimtadienio metu niurzga ir tėvai, kuriems pabosta 2 val. sėdėti prie drumzlinos kavos ir „čyzburgerio". Barai ir restoranai 1997.

Laužo galvą, kiek prašyti už čysburgerius ir hamburgerius. R 1996.

Nežinojau nei kas tas bigmakas, nei kas čyzburgeris. O bulvytes fry išmečiau, nes nepatiko. Ir dabar Vilniuje atidaro Hebsburger Savanoriuose, kolegos kalba, kad ar ten ar McDonalde skaniau. O aš sėdžiu ausis suglaudusi, nes nieko tuo klausimu negaliu pasakyt. supermama.lt kom. 2009.

O aš kažkaip nemanau, kad reklamą uždraudus kažkas labai pasikeistų… Jau vien dėl to, kad "junk food’ o" apibrėžimas labai abstraktus būtų - ar "sasyskos" po penkiolika centų, sumaltos iš tų pačių kanopų ir E mišinio, sveikiau nei čyzburgeris ? intern. kom. 2009.

Ką galiu pastebėt, man makdo maistas skanesnis Lietuvoj. Čia buvo kažkokia sudegus šūdo krūva, o ne čyzburgeris, kurį nusipirkau, bet gal man čia tik taip išpuolė. intern. inf. 2010.

tai kad labai prastas tas filmas, banalokas scenarijus, jokios kinematografijos igudziu, mikrofono seselis vis islisdavo. prastai prastai, gal tu pinigu daug ir nereikia, bet matosi kad sitas filmas padarytas kaip cyzburgeris - greitai ir pigiai. intern. kom. 2010.