LT EN
gentrifikacija sklypų ar nekilnojamojo turto supirkinėjimas už žemą kainą ir kainų rajone kėlimas siekiant iškeldinti senuosius gyventojus
Originalo forma gentrification

Vartosenos pavyzdžiai

Kritikams už būsimus pertvarkymus svarbiau yra tai, kaip pavyks įgyvendinti gentrifikaciją. Gentrifikacija – tai procesas, kuomet turtuoliai sklypus arba NT įsigija žemą uždarbį gaunančiose bendruomenėse. Mažiau uždirbantieji palaipsniui yra priversti palikti gyvenvietę. ekonomika.lt inf. 2011.

Nacionalistinės nuotaikos Belgrade plinta tokiu pat greičiu kaip ir vakarietiškiems modeliams ištikima gentrifikacija. Pagrindines miesto arterijas seniai užkariavo prabangios parduotuvės ir amerikietiški greito maisto restoranai. Centre nuomotis butus išgali tik politikai arba įtakingi verslininkai. delfi.lt. inf. 2013.

Jau yra studijų ir Lietuvoje, kurios kalba apie tai, kad Vilniaus senamiestis patyrė gentrifikaciją. Nekilnojamojo turto vystytojai arba rinkos procesai, aktyvus kapitalizmas, kaip produkuojanti sistema, tarsi iš naujo atranda miestą, kaip naujo vartojimo zonas. Gentrifikacija į prasmina procesą, kai vidurinė ar aukštesnė klasė keliasi į miesto centrus ir po truputį išstumia senuosius gyventojus, kurie nesugeba išsilaikyti. delfi.lt. inf. 2013.